Ana SayfaSigortaSigorta Acentelerinden Tavan Fiyat Uygulamasına İlk Tepki

Sigorta Acentelerinden Tavan Fiyat Uygulamasına İlk Tepki

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Zorunlu trafik sigortasındaki yeni uygulama acenteleri endişelendirdi.

Zorunlu trafik sigortasına yapılan yeni düzenlemeyle, tavan fiyat uygulamasına geçilmesi öngörüldü. Nisan ayından itibaren uygulanmaya başlanacak olan karar sigorta acentelerini telaşlandırdı.

Sigorta acentelerini temsilen açıklamalar yapan Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı, yeni uygulamayla yaklaşık yedi bin acentenin batma riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Sektörde çalışan yirmi bin kadar kişinin işsiz kalma ihtimalinin yüksek olduğunu belirten dernek başkanı Kemal Gazioğlu, prim tutarlarının sürücü baz alınarak tespit edildiğinin altını çizdi.

Alınan bu karar ardından konuşan Gazioğlu, “Geçilmesi hedeflenen uygulama karşısında bizler acenteler olarak şaşkınlık içerisindeyiz” dedi. Kemal Gazioğlu açıklamasında zorunlu trafik sigortası kapsamında alınmakta olan prim tutarlarının araç bazlı olmadığına da işaret etti.

Başbakan Yıldırım ile 9 Şubatta Görüştüm

SADER Başkanı açıklamasında Başbakan ile yaptığı görüşmenin detaylarını aktardı. “Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım ile 9 Şubatta yaptığımız görüşmede, zorunlu araç sigortasında sürücülerin değil araçların sigorta kapsamına alındığını kendisine aktardım. Bu durumun tam tersinin yapılması gerektiğinin altını çizdim. Vatandaşların prim tutarlarının yükseldiğine yönelik şikayetlerini de kendisine bildirdi. Fakat primlerin tutarını belirleyen noktanın, sürücünün trafikteki performansına bağlı olduğunu da kaydetti. Yani trafik cezası fazla olan bir sürücünün ödeyeceği prim ile cezası az olan bir sürücünün primlerinin farklı olduğunu kendisine açıkladım. Bu açıklamalar sonrasında Sayın Başbakan Mehmet Şimşek ile görüştü” dedi.

“Tüm bu gelişmeler sonrasında SADER ve acenteler bir araya geldik. İki hafta öncesinde ise Hazine Müsteşarlığıyla bir konuşma yapıldı. Bizler sigorta acenteleri olarak İngiliz Tipi uygulamayı bekliyorduk fakat şu anda hayata geçecek uygulama Türk tipi olarak karşımıza geldi” diyen SADER Başkanı şaşkın olduklarını kaydetti. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.