Ana SayfaEkonomiEnerjSa'da Yeni Yapılanma! İki Ayrı Şirket Oluyor

EnerjSa’da Yeni Yapılanma! İki Ayrı Şirket Oluyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Enerjisa aldığı kararla iştiraklerini yeniden yapılandıracak. Konuyla ilgili Hacı Ömer Sabancı Holdi̇ng A.Ş. kamuyu Aydınlatma Platformuna açıklama yaptı. Hacı Ömer Sabancı Holdi̇ng A.Ş. şirketin yüzde elli payına sahipti. Enerjisa Enerjinin diğer yüzde 50’lik payının sahibi ise E.ON şirketi!

İştirak paylarının yeniden yapılandırılacağını duyuran Hacı Ömer Sabancı Holdi̇ng A.Ş., şirketin iki çatıya ayrılacağını kaydetti. Buna göre Enerjisa Enerji, enerji dağıtım ve enerji üretim olarak iki alanda yönetilecek.

Hacı Ömer Sabancı Holdi̇ng’in KAP’a yaptığı açıklamada, şirkete bağlı dağıtım ve perakende satışı yapan şirketlerin bir bünyede; üretim ve toptan satışın bir bünyede toplanacağı kaydedildi. Ayrıca KAP’a yapılan açıklamada elektrik satış platformunda doğal gaz satış işlemlerinin de yürütüleceği bildirildi. Bu açıklamaya göre Enerjisa Enerji, üretim ve satış kanallarını farklı bünyelerde bir araya getirmiş oldu.

Hacı Ömer Sabancı Holdi̇ng’in KAP’a yaptığı açıklamada yeni yapılandırma ile şirketin daha güçlü olacağının altı çizildi. İki ayrı şirket bünyesinden takip edilmesi hedeflenen işlemler Enerjisa Enerji’nin performansını arttıracak.

KAP’a yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. “Enerjisa Enerji Almanya’da hayata geçti. Şirket pay sahipleri Hacı Ömer Sabancı Holdi̇ng ve Alman şirket E.ON’dur. İki şirkette Enerjisa Enerji’de eşit paya sahiptir. Enerjisa Enerji için Alman şirket ile yeniden yapılandırma konusunda uzlaşılmıştır. Anlaşmamız Enerjisa Enerji’nin satış ve üretim kanalları için iki ayrı şirketin kurulmasını öngörmektedir. Aldığımız karar doğrultusunda elektirik ve doğalgaz satışını bir şirkette, elektrik üretimini bir şirket çatısında toplayacağız” denildi.

Yapılan açıklamada önümüzdeki dönemde kurulması planlanan şirketlerin halka arz noktasında da aktif olacağı kaydedildi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.