Ana SayfaEkonomiKOSGEB Müdürlüklerinde Hafta Sonu Mesaisi!

KOSGEB Müdürlüklerinde Hafta Sonu Mesaisi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

KOSGEB müdürlüklerine hafta sonu mesaisi getirildi. Açıklamayı KOSGEB Başkanı yaptı.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi, faizsiz kredilerin girişimcilere bir an önce aktarılması için hafta sonunda çalışma kararı aldı. Buna göre tüm Türkiye’de KOSGEB müdürlükleri hafta sonu da çalışmaya devam edecek.

KOSGEB Başkanı Recep Biçer tarafından yapılan açılamada kredi işlemlerinin zaman kaybedilmeden tamamlanması için seferberlik ilan edildiği bildirildi. Kobi’lere verilecek faizsiz kredi işlemlerinin bir an önce tamamlanması adına bu kararı aldıklarını söyleyen Biçer, “Yurt çapındaki bütün müdürlükler hafta sonu mesai yapacak” dedi.

Yılın ilk günlerinde KOSGEB küçük ve orta ölçekli işletmelere 50 bin TL faizsiz kredi imkânı tanımış, işletmelerin bu krediye ilgisi yoğun olmuştu. Başvuru süreci ardından şanslı olan işletmeler faizsiz kredi alma fırsatı yakalamıştı. Fakat bazı işletmeler KOSGEB tarafından verilen bu kredi imkanını yakalamalarına rağmen, bankalardan kredilerini çekememişlerdi. Bankalar bu noktada işlemleri bahane ederek ödeme yapmamışlardı. İşte bu konuya da değinene Biçer, söz konusu bankaları üç defa yazılı olarak uyardıklarını kaydetti.

KOSGEB bünyesindeki işlemlerin daha hızlı halledilebilmesi için ek personelin çalışmalara katıldığının altını çizen Biçer, “Bankalar kredi ödemelerini zaman kaybetmeden hak sahiplerine yapmalıdır. Bu kredilerin işletmelere geçmesi ülke ekonomisi için büyük önem taşımaktadır. Bizler KOSGEB olarak aralıksız çalışmaktayız” dedi. Kredilerini alan Kobilerin ise derin bir nefes aldığını söyleyen KOSGEB Başkanı, “Bu kredi desteği KOBİ’lere can suyu oldu” dedi.

Bunların yanında 50 bin liralık sıfır faizli kredi desteği almaya hak kazanan bazı Kobi’lerin beyannamelerini doldurmadığını da ifade eden Biçer, “Beyannamelerinizin işleme alınması için belgelerinizi müdürlüklerimize teslim edin” şeklinde konuştu. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.