Ana SayfaEkonomiHal Yasası ile Kırmızı Et Ucuzlayacak!

Hal Yasası ile Kırmızı Et Ucuzlayacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye ucuz kırmızı et tüketebilmek için hal yasasını bekliyor.

Hal yasasının yürürlüğe girmesiyle kırmızı et fiyatlarının düşeceği kaydedildi. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği tarafından yapılan açıklamada “Kırmızı et üreticisiyle tüketici arasındaki mesafe kısalacak. Bu da fiyatların düşmesini beraberinde getirecek” denildi.

Birlik Başkanı Bülent Tunç açıklamasında, “Yasanın uygulamaya geçmesiyle birlikte vatandaşlar ucuz et tüketebilecek. Tüketilen etler hem daha kaliteli hem de daha hijyenik olarak mutfaklara girecek” şeklinde konuştu.  

“İthal Et Çözüm Değil”

Tunç yaptığı açıklamasında ithal et konusuna değindi. İthal etin Türkiye için çözüm olmayacağının altını çizen Tunç, “İhtiyacımız olan kırmızı eti ithal ederek karşılamamız bizim için çözüm getirmeyecek. Kırmızı et için hayvanımızı kendimiz yetiştirdiğimi taktirde hem kaliteli ete hem de kaliteli hayvan ırklarına sahip olacağız” dedi.

Birlik ve vatandaşlar hal yasasının çıkmasını beklerken, diğer taraftan et fiyatları da yükselmeye devam ediyor. Bülent Tunç fiyatların aracılar nedeniyle yükseldiğini belirtirken, yasanın zaman kaybetmeden çıkmasını istediklerini de sözlerine ekledi. “Hal yasasının hazırlanma sürecinde birlik olarak bizlerde yer almak istiyoruz. Birlik ve üreticiler yasa hazırlık çalışmalarında yer alırsa aracıların payı azalarak. Bu da kırmızı et fiyatında düşüşlerin yaşanmasını beraberinde getirecek” şeklinde konuşan Tunç, vatandaşların ucuz ete ulaşmasını hedeflediklerini kaydetti.

Hal yasasının çıkması ardından kırmızı et fiyatlarında büyük bir düşüş yaşanması bekleniyor. Şu anda mezbahanede kesimin kilo fiyatı 25 lira olarak biliniyor. Bu fiyat tüketiciye gelene kadar ise 40 lirayı aşıyor. İşlenmiş kırmızı et ürünlerinin kilo fiyatı ise yüz lirayı buluyor. Tüm bu nedenlerden dolayı hal yasasının bir an önce çıkması isteniyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.