Ana SayfaEkonomiGıda Takviyesi Pazar’ı Büyüdü

Gıda Takviyesi Pazar’ı Büyüdü

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Gıda Takviyesi ve Beslenme Derneği hakkında bilgiler veren ve sektör hakkında açıklamalarda bulunan Gıda takviyesi ve Beslenme Derneği (GTBD) Yönetim Kurulu Başkanı Samet Serttaş, pazarın her geçen gün daha da büyüdüğünü, 206 yılında takviye edici gıda pazarının Türkiye’de 735 milyon lira büyüklüğe ulaştığını ve bu pazarın Euromonitor tarafından paylaşılan verilere göre 2021 yılına kadar 950 milyon liraya ulaşmasının beklendiğini söyledi. Tüketicileri ilaç etken maddeli yasa dışı ürünler hakkında uyaran Serttaş, tüketicilerin bu konuda çok dikkatli olması gerektiğini güvenli olmayan ürünlerinin tüketiminin sağlık sorunlarına neden olabileceğini söyledi.

Dünyada Birinci Sırada

Takviye edici gıda pazarı büyüklüğünün dünya çapında 90 milyar dolar ile birinci sırada yer aldığını belirten Serttaş, 11 milyar dolar ile sporcu gıdası pazarının sektörde yer aldığını, kilo kontrol amaçlı gıda pazarının hacminin ise dünya çapında 15 milyar dolar civarında seyrettiğini açıkladı.

Türkiye Rakamları Büyüyor

Sektördeki büyümenin Türkiye’de de gerçekleştiğini belirten Serttaş, Türkiye sporcu gıda pazarının 2016 yılında 165 lira hacmi olduğunu 221 yılında bu rakamın 225 milyon liraya ulaşmasının beklendiğini, kilo kontrol amaçlı ürünler pazarının ise 2016 yılında 244 milyon lira hacmi olduğunu bu rakamın 2021 yılında 360 milyon liraya ulaşmasının beklendiğini söyledi.

Sektör Hızlı Büyüyor

Sektörün büyüme hızının her geçen gün arttığını belirten ve gıda takviyelerinin ilaç olmadığının altını çizen Serttaş, bu tarz ürünlerin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan onay alma zorunluluğu olduğunu, vatandaşların bu konuda bilinçli olması gerektiğini, yasal olmayan satış yöntemlerine karşı tedbirli olunması gerektiğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.