Ana SayfaEkonomiDünya Turizm Devi: Tatilciler Türkiye’ye Dönüyor

Dünya Turizm Devi: Tatilciler Türkiye’ye Dönüyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Geçtiğimi yıl ülke genelinde yaşanan terör olayları ve darbe girişimi ile en çok yara alan sektörlerden biri olan ve toparlanmak, yeniden ayağa kalkmak için çok çaba sarf eden Türk turizm sektörü hakkındaki önemli açıklama dünyanın en büyük seyahat acentelerinden biri olan Thomas Cook tarafından geldi. Ülkede yaşanan gerilim hava sonrasında fazlası ile yara alan ve özellikle Antalya Alanya bölgesinin beklenen turist potansiyelini görememesi ile oldukça zor günler geçiren turizmciler 2017 yılı sezon çalışmalarını çok erken dönemlerde başlatmıştı. Özellikle Rus turistlerin tercih ettiği Antalya’nın geçtiğimiz yıl ölü bir sezon geçirmesinde Rusya ile olan uçak düşürme geriliminin etkisi büyüktü.

Normalleşme Etkiledi

Rusya ile yaşanan gerilim hem turizm sektörünü hem de ihracat ve zirai üreticileri oldukça olumsuz etkilemişti. İki ülke siyasilerinin bir araya gelmesi ve normalleşme sürecinin başlaması ile Rus turistler özledikleri Türkiye’ye doğru yeniden gelmeye başlayacaklar. Özellikle geçtiğimiz turizm sezonunu çok zorlu geçiren sektör temsilcilerinin erken rezervasyon ve farklı özel konseptleri turistler için hazırlamış olması turistlerin ilgisini çekmeyi başardı.

Geri Dönüşler Başladı

Tatilcilerin tercihleri hakkında açıklamada bulunan Thomas Cook, geçtiğimiz yıl dünya genelinde yaşanan belirsizliğin tatil pazarını çok olumsuz etkilediğini, ancak 2017 yaz dönemine dair yapılan rezervasyonların şimdiden 10 kat daha fazla olduğunu ve tatilcilerin geçtiğimiz yılın aksine bu yıl Türkiye ve Mısır’ı tercih etmeye başladıklarını söyledi.

Geçen Yıl Yunanistan Zirvedeydi

Yaptığı açıklama ile dünyada tatil seyrini çizen acente, geçen yıl yaşanan olumsuz olaylar nedeni ile tatilcilerin Türkiye ve Mısır yerine Yunanistan’ı tercih ettiğini ve rezervasyonlarda yüzde 40 oranında yükselme gerçekleştiğini, bu yıl öne çıkan ülkelerin ise Yunanistan, Hırvatistan, Bulgaristan, Portekiz ve Güney Kıbrıs olduğunu söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.