Ana SayfaEkonomiElektrikli Otobüs Üretimi İçin Devler Güçlerini Birleştirdi

Elektrikli Otobüs Üretimi İçin Devler Güçlerini Birleştirdi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Elektrikli otobüs üretimi için harekete geçen Bozankaya ve Karsan firmaları işbirliği anlaşması için masaya oturdu.

Geleceğin şehir içi ulaşım aracı olarak gösterilen elektrikli otobüse yerel yönetimlerin ilgisinin yoğun olduğu belirtilirken, iki dev güçlerini birleştirmek için ilk adımı attı. Sektörün lider firmaları arasında yer alan Bozankaya ve Karsan stratejik iş birliği için el ele verdi. İki dev firma anlaşma kapsamında üretimi birlikte yapacak.

Bu konuda uzun yıllar süren AR-GE çalışmalarını neticelendiren Bozankaya, tescillettiği elektrikli otobüslerin üretimi için Karsan tesislerini kullanacak. Elektrikli otobüslerin üretimi Karsan’a ait tesislerde hayata geçecek. Alınan bilgilere göre üretim Bursa tesislerinde ve bu yılın sonunda başlayacak. İşbirliği anlaşmasına göre üç yıl boyunca 900 tane elektrikli otobüsün üretilmesi ön görülüyor.

Bozankaya ve Karsan bu alanda tercihleri avantaja dönüştürmeyi hedefliyor. Özellikle yerel yönetimlerin ilgi gösterdiği bu araçlar, geleceğin ulaşım aracı olarak gösteriliyor. Karsan,  Bozankaya tarafından geliştirilen E-Karat adı verilen elektrikli otobüsü, kendi tesislerinin üretim bandına almaktan dolayı memnun olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin ilk elektrikli minibüsünde de Karsan imzası bulunmaktaydı.

Karsan’dan Açıklama Geldi

Karsan CEO’su Okan Baş anlaşma sonrasında açıklama yaptı. Açıklamasında elektrikli ulaşım araçlarının değer kazandığının altını çizen Baş, “Bozankaya AR-Ge çalışmalarıyla büyük bir avantajın ev sahipliğini yapıyor. Bizlerde bu avantajı üretim aşamasında lider olan firmamız bünyesinde değerlendirmek istiyoruz. İki firma güçlerini birleştirerek sektöre yeni bir nefes getireceğiz. Öncelimiz yurt içi olacak. Sonrasında ise yurtdışında da pazara giriş yapacağız” şeklinde konuştu.

Bozankaya’nın CEO’u Aytunç Günay da açıklama yaptı. E-Karat’ın firmanın ilk elektrikli otobüsü olduğunu ifade eden Günay, “İlerleyen dönemlerde ihracatta büyük çıkış bekliyoruz” dedi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.