Ana SayfaEkonomiAntalya 40 Çeşit Reçel Üretiyor! 30 Ülkeye İhraç Ediyor

Antalya 40 Çeşit Reçel Üretiyor! 30 Ülkeye İhraç Ediyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye’de en fazla reçel üreten Antalya şehri, otuz farklı ülkeye kırk çeşit reçel ihracatı yapıyor.

Reçel üretiminin merkezi konumunda olan Antalya yöresel lezzete sahip reçelleri dünya pazarına sunuyor. Kentte üretilen reçel miktarı yıllık bazda üç bin tonu aşıyor. Bu miktarın iki bin tonluk bölümü ise yurtdışına ihraç ediliyor.

Kentte reçel üretimi yapan tarihi firmalar arasında yer alan firma yetkilisi, bir asırdır reçel ürettiklerini ifade etti. Yurt içinden ve yurt dışından en fazla siparişin turunç ve bergamot reçellerinde görüldüğünü söyleyen üretici, 40 çeşit kadar reçel ürettiklerinin altını çizdi.

Türkiye’nin birçok yöresinde reçel üretimi yapılsa da Antalya’daki ürün yelpazesinin hiçbir yerde olmadığını belirten yetkili, “Turunç reçelimiz Antalya’nın yöresel lezzeti olarak dikkat çekiyor. Turunç üretimi kadar turunç reçeli üretiminde de lideriz. Bu durumda Antalyalı üreticiler olarak bizleri gururlandırıyor” dedi.

Alınan bilgilere göre kentte bir yıl içerisinde toplamda üç bin tona yakın reçel üretiliyor. Üretilen reçellerin üçte ikisi yurtdışına ihraç edilerek, ülke ekonomisine büyük kazanç sağlıyor. Reçel üretiminde lider kent olan Antalya 30 ülkeye yöresel lezzete sahip ürünleri ihraç ederken, hem kazanıyor hem de ülkemizin adını farklı ülkelere duyuruyor.

Antalya’da son zamanlarda dikkat çeken diğer bir ekonomik faaliyet ise organik reçel olarak kendini gösteriyor. Organik reçel sertifikası güvencesiyle üretilen ürünler iç pazarda en fazla tercih edilen ürünlerin başında geliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan reçel üretici firmanın yetkilisi de bu konuya dikkat çekti. Organik reçel üretiminde pancar şekerinin kullanılmadığının altını çizen yetkili, “Bu reçellerin üretim aşamasında tatlandırıcı olarak meyvenin kendi suyunu kullanmaktayız” dedi.

Antalya reçelinin ilgi gördüğü ülkelerin başında İsrail’in ilk sıralarda yer aldığını kaydeden yetkili, “İsrail en fazla turunç reçelini seviyor” açıklamasında bulundu.

Antalyalı reçel üreticileri G-20 zirvesinde de reçellerini tanıttı. Yöresel lezzete sahip reçeller zirve için Türkiye’ye gelen konuklara sunuldu. Tanıtım sonrasında Suudi Arabistan siparişlerini vererek ülkelerine döndü. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.