Ana SayfaEkonomiVakıflar Kiraları Düşürdü

Vakıflar Kiraları Düşürdü

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul’un da arasında bulunduğu farklı illerde Bedesten, hamam, kervansaray, arasta, çarşı gibi tarihi ve turistik alanlarda bulunan kira bedellerinde yüzde 30’lara varan indirime gitmesi buralarda kiracı olan esnaf tarafından memnuniyet ile karşılandı. Bakanlar Kurulu kararı ile Antalya, Bursa, Aydın, Hatay, İzmir, İstanbul ve Muğla gibi çeşitli illerde hamam, kervansaray, arasta, çarşı gibi tarihi ve turistik alanlarda bulunan kira bedellerinde yüzde 30’lara varan indirim yapılması hakkında açıklamalarda bulunan Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, gayrimenkullerde yüzde 5 ila yüzde 30 arasında kira indirimi yapıldığını, esnafın bu durumdan çok memnun olduğunu söyledi.

Geçen Yıl Artış Yoktu

Geçtiğimiz yıl kiralarda artış yapmayarak esnafa büyük avantaj sağladıklarını belirten Ertem, bu yıl da yapılan kategorizasyona göre indirimler gerçekleştirildiğini, düzenlemenin 2017 aralıkta sona ereceğini söyledi.

Nisan Ayı Kirası İndirimli

Yıllık 500 milyon lira civarında kira geliri elde edildiğini belirten Ertem, indirimin en üst seviyeden yapılması durumunda 75 milyon lira civarında bir indirim gerçekleşeceğini, bu indirim oranının gelirleri etkilemeyeceğini söyledi. Kiracıların yapılan indirimleri nisan ayı itibari ile hissedeceğini ve nisan ayı kirasını düşük yatıracağını söyleyen Ertem, özellikle İstanbul gibi terör olaylarının yaşandığı şehirlerde esnafın son dönemde mağdur olduğunu yapılan indirimin esnafı memnun edeceğini söyledi.

Destek Rahatlatıyor

Yapılacak indirim hakkında açıklamada bulunan Mısır Çarşısı Esnafları Yardımlaşma ve Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Gülçek, yapılan indirimin esnaf için can suyu hükminde olduğunu, zor günlerde devlet tarafından yapılan bu desteğin çok önemli olduğunu söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.