Ana SayfaEkonomiFord, 500 Bin Aracını Geri Çağırdı!

Ford, 500 Bin Aracını Geri Çağırdı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ford, 500 bin aracını geri çağırdı. Sorunun teknik arıza olduğu kaydedildi.

Otomobilde dev markanın adı da geri çağırma olayına karıştı. Ford’un teknik arıza nedeniyle yarım milyona yakın aracını geri çağırdığı öğrenildi.

Yaklaşık 440 bin aracı geri çağıran Ford, çağrılma nedeni olarak teknik arızaya işaret etti. Amerika’nın kuzey bölgesine gönderilen 211 bin Ford aracında kapı mandalında sorun olduğu bildirildi. Markanın 230 kadar aracı ise yanma riskiyle karşı karşıya denildi. Bu sorunun nedeniyse araçların kaporta altında sistemden kaynaklı olarak açıklandı.

Otomobil sektörünün lider markaları arasında gösterilen Ford markası da böylelikle araçlarını geri çağıran markalar arasına giriş yapmış oldu.

Kapı Mandalındaki Hata

Ford markasının modelleri arasında yer alan Fiesta, Fusion ve Lincoln MKZ modellerinin bu sorunla karşı karşıya olduğu öğrenildi. Kapı mandalındaki sorun, kapının ani olarak açılması olarak ifade edilirken, marka için büyük bir hata olan bu sorun kazaları da beraberinde getiriyor şeklinde değerlendirildi.

Fiesta modelinin 2017 yılı üretimli olanları, Fusion modelinin 2013-2014 yılı üretimli olanları ve Lincoln MKZ modelinin 2014 yılı üretimli olanlarında söz konusu hatanın olduğu anlaşıldı.

Kaporta Altıda Yanma Riski!

Kapı mandalındaki sorun yanı sıra, Ford bazı araçlarının motor bölgesinde de üretim hatsı yaptı. Kaporta altının yanma riski altında ifade edilen modeller; Escape modelinin 2013-2015 yılı üretimli araçları, Fiesta ST, Fusion ve Transit Connect olarak kayda geçti.

Dünya devi otomobil markasının üretimdeki bu hatasının hem maddi hem de tüketici kaybına yol açacağı tahmin ediliyor. Maddi kaybın 292 milyon doları bulacağı iddia edilirken, markanın araç sahipleri ise tedirgin olarak bekliyor.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.