Ana SayfaEkonomiKredi Kartı Aidatlarında Son Durum, Kart Aidatı Nasıl Geri Alınır?

Kredi Kartı Aidatlarında Son Durum, Kart Aidatı Nasıl Geri Alınır?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kredi kartlarının dezavantajlarından biri olan yıllık kart aidat ücreti, kredi kartı kullanıcıları için başlı başına bir bela olmaktadır. Bankalar bu ücretleri müşterilerine sormadan, kredi kartı ekstrelerine yansıtmaktadır. Bu durum, kart kullanıcılarını çoğu kez zor duruma düşürmüştür.

Araştırmalarımıza göre, bankalar bu yöntem ile yıllık 3.5 milyar TL kazanç elde etmektedir. Bu çok ciddi bir rakam olup, kart mağduru insanların sayısı çoğalmaktadır. Çoğu banka, kart aidatlarını müşteriye kredi kartı verirken belirtmemektedir. Bankalar ile kredi kartı aidat ücretinin iadesi ile ilgili konuştuğumuzda bunun yasal bir durum olduğunu, vermiş oldukları hizmetin bir karşılığı olduğunu savunmaktadırlar. Ve ücret iadesini yapmayacaklarını kesin bir dil ile ifade etmektedirler. Ancak Yargıtay tarafından bunun aksini söyleyen açıklamalar mevcuttur.

Alınan bu kararlar ile geçmişe dönük 10 yıla kadar, ödenen kredi kartı aidat ücretlerini bir şekilde alınabileceğini söylemektedir. Böylece, kart aidat ücretlerinizi geri almak için, bir kaç yöntemden sizlere bahsetmek istiyoruz.

Kart Aidatı Geri Alma Yöntemleri

İlk yöntem olarak,  ilgili bankanın müşteri hizmetlerini arayarak, ücretin iadesini talep edebilirsiniz. Bazı bankalar, bu ücretin iadesini sizlere geri vermektedir. Elbette, ücret iadesini gerçekleştirmeyecek bankalar da olacaktır. O zaman kredi kartınızı kapatmak istediğinizi, bankalarının müşterisi olmaktan vazgeçtiğinizi söylemekten çekinmeyin. Bunu belirttiğinizde, banka sizi müşteri olarak kaybetmek istemeyeceğinden alternatif seçenekler sunacaktır. Ya ücret iadenizi bir sonraki ekstrenizde yapacaktır ya da ücret iadesi tutarı kadar kredi kartınıza hediye puan tanımlayacaktır.

En kötü olacak durum ise, yine kart ücretinizin iadesini yapmayacaktır. İkinci seçenek, bankanıza konu ile alakalı yazılı dilekçe yazmanızdır. Bu dilekçeyi posta yolu ile yollayabilirsiniz.  Bundan da çözüm alamazsanız, tüketici haklarına ya da vekâlet verdiğiniz avukat aracılığıyla konuyu yasal mahkemeye taşımalısınız.

Tüketici haklarına dilekçe vererek, sizden yıllık kart aidatı alındığına dair belgenizi de sunarak hakkınızı savunabilirsiniz. Bu işlemin 1-3 ay kadar sürmekte olduğunu da unutmayalım. Avukat aracılığı ile hakkınızı aramaya başlarsanız, sadece vekâlet vermeniz ve gerekli belgeleri ibraz etmeniz yeterli olacaktır. Süre olarak ne zaman geri alacağınız bilinmese de er ya da geç sonuç lehinize olacaktır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.