Ana SayfaEkonomiErmenek Barajı 1 Milyar Lira Kazandırdı

Ermenek Barajı 1 Milyar Lira Kazandırdı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çift eğrilikli asimetrik ince kemer beton tipinde yapılan Ermenek Barajı hakkında açıklamalarda bulunan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Karaman’ın Ermenek ilçesinde dar vadide inşa edilen Ermenek Barajı ve HES’ in işletmeye alındığı günden bugüne kadar ülke ekonomisine 1 milyar liradan fazla katkı yaptığını belirtti. Ermenek Barajı’nın 218 metre yüksekliği olduğunu ve Deriner Barajı’ndan sonra Türkiye’nin ikinci en yüksek barajı olma özelliğini taşıdığını belirten yetkililer, barajın inşa aşamasının bulunduğu coğrafi konum itibari ile zorlu olduğunu, kablo vinç sistemi ile iş makinelerinin havada taşınarak inşa çalışmalarının tamamlandığını, teknik olarak Türkiye’nin en zorlu projelerinden biri olduğunu söyledi.

Üretim Kapasitesi

Ermenek Barajı ve HES’in, 309 megavat kurulu güce sahip olduğunu belirten yetkililer toplamda yıllık 1 milyar 187 milyon kilovatsaat enerji üretim kapasitesi olan bu yatırımın ülke ekonomisine yıllık 1 milyar lira katkıda bulunduğunu, barajın 2012 yılından beri enerji üretmeye başladığını ve şimdiye kadar 4 milyar 155 milyon kilovatsaat elektrik enerji üretildiğini söyledi.

Zorlu Şartlarda Çalışıldı

Barajın inşa edildiği vadinin çok zorlu şartlara sahip olduğunu ancak vadinin baraj gövdesi için biçilmiş kaftan olduğu için çalışmadan vazgeçilmediğini, iş makinelerin çalışmasının imkânsızlaştığı noktalarda farklı çözümler üretilerek çalışmaların tamamlandığını ve bu günlere gelindiğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, tüm zorlu şartlara rağmen bu gün gelinen noktanın çok önemli olduğunu ve barajın ülke ekonomisine katkısının bakanlık olarak kendilerini mutlu ettiğini, bu konuda özverili çalışmalara devam edileceğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.