Ana SayfaEkonomiTrump 25 Milyon Dolar Ödeyecek

Trump 25 Milyon Dolar Ödeyecek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Amerika Birleşik Devleti Başkanlığına aday olduğu günden beri gündemden düşmeyen ve pek çok farklı konuda yazılı ve görsel basında kendine yer bulunan ABD Başkanı Donald Trump şimdilerde seçimi kazanmasının ardından sonuçlanan davası ile gündemde yer alıyor. Çin ile girdiği gergin politika ve katı uygulamaları ile dikkat çeken ülkesinde pek çok muhalif tarafından belirli dönemlerde protesto edilen Donald Trump 2010 yılında kapanan Trump Üniversitesi ile 7 yıldık davalık pozisyonda bulunuyordu. Öğrencilerin 7 yıldır devam eden Trump Üniversitesi davası sonunda bir sonuca ulaştı. Trump’ın ABD başkanlığına seçilmesinden hemen sonra gerçekleştirilen 25 milyon dolarlık ödemeyi içeren uzlaşma metni hâkim tarafından da onaylandı.

Üniversite Ödemeyi Kabul Etti

Cuma günü San Diego’daki ABD Bölge Hâkimi Gozalo Curiel tarafından onaylanan anlaşmaya göre Trump Üniversitesi 25 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti. Yapılan bu anlaşmaya göre davacı olan binlerce eski Trump Üniversitesi öğrencileri paralarının büyük bir kısmını geri alabilecekler.

Yüzde 90 Ödeme

Üniversite aleyhine dava açan ve yapılan uzlaşmaya göre parasını geri almaya hak kazanan yaklaşık 4 bin eski öğrenci ödemiş oldukları paranın yaklaşık olarak yüzde 90’ını geri alabilecekler. Uzlaşma ile ilgili açıklamada bulunan Bölge Hâkimi Gozalo Curiel, uzlaşmanın son derece adil, yeterli ve mantıklı olduğunu söyledi.

Seçimden 10 Gün Sonra

Hâkim tarafından onaylanan anlaşma 7 yıldır devam eden dava sürecinin son aşaması olma özelliğini taşıyordu. Hâkim Curiel bu süreçte üniversiteye açılan sivil dava ve öğrencilerin davalarını bir araya getirerek iki ayrı davayı birleştirmiş ve taraflar arasında uzlaşma sağlayan anlaşma Trump’ın seçimi kazanmasından 10 gün sonra gerçekleştirilmişti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.