Ana SayfaEkonomiGaziantep Tarımsal Projede Rekor Kırdı! 407 Proje Onay Aldı

Gaziantep Tarımsal Projede Rekor Kırdı! 407 Proje Onay Aldı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Gaziantep en fazla projeyi üreterek, en fazla tarım hibe desteği alan kentler arasına girdi.

Gaziantep’te 407 yatırımcı hibe desteği almaya hak kazandı. Hazırladıkları projelerle “Bireysel Sulama Projesihibe desteği almaya hak kazanan çiftçilere toplamda yedi milyon 620 bin TL’lik destek ödemesi yapıldı.

Gaziantep kentinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü konu hakkında açıklama yaptı. İl Müdürü Mehmet Karayılan, Bireysel Sulama Projesiyle kapsamında toplam 407 girişimciye destek verildiğini bildirdi. Mehmet Karayılan açıklamasında Gaziantep’in en fazla proje onayı olan kentler arasında yer aldığının altını çizdi. Karayılan, tarım hibe desteğinden de fazla yararlanan kentlerden biri olduğuna vurgu yaptı.

Tarım hibe desteği dahilinde kentte onaylanan projelere toplam yedi milyon 620 bin TL ödeme yapıldığını söyleyen İl Müdürü, “Söz konusu desteklerle kentimizde yapılan tarım imkanları artacak. İlerleyen dönemlerde tarımsal üretimde de artış yaşanacak” şeklinde konuştu.

Sözleşmeler İmzalandı

Bu gün Bireysel Sulama Projeleriyle tarımsal hibe desteği sağlanacak çiftçilere verilecek ödeme sözleşmeleri için tören düzenlendi. Hibe sözleşmelerini imzalayan taraflar, kentte yeni yatırımlar için ilk adımı atmış oldu.

Törende AK Parti Gaziantep Milletvekili de yer aldı. Vekil Abdulhamit Gül tören sırasında yaptığı konuşmada, çiftçilere verilecek desteğin önemine değindi. Hükümet olarak tarımsal desteklemelere devam edeceklerine işaret eden Vekil, “Çiftçimizin her zaman yanındayız. Tarımsal üretimi arttırmak için elimizden gelen tüm desteği vermeyi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Tören sırasında tarım hibe desteği almaya hak kazanan projelere sahip 10 çiftçi sözleşmelerini imzaladı. Diğer destek alacak çiftçileri de temsil eden proje sahipleri, daha fazla tarımsal üretime imza atmak bu projeleri hayata geçireceklerini kaydetti. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.