Ana SayfaEkonomiYunan Adalarına ‘Kapıda Vize’

Yunan Adalarına ‘Kapıda Vize’

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yunanistanlı turizmciler gözlerini Türkiye’ye çevirdi. Adalara ‘Kapıda Vize Uygulaması’ 1 Nisan itibariyle başladı.

Ekonomik kriz yaşayan Yunanistan, umudunu turizme bağladı. Türkiye ile Yunan adalarına giriş konusunda anlaşan Yunan yetkililer, kapıda vize uygulamasının Türk turist sayısını yükseltmesini bekliyor.

Konuyla ilgili ilk açıklama Midilli Odası Başkanı tarafından yapıldı. Başkan Vangelis Mirsinias, yeni uygulamadan memnun olduklarını ifade ederek, “Kapıda vize uygulaması adaların ekonomisine büyük katkı sağlayacak. 2017 sezonunda Türkiye’den adaları ziyaret edecek turist sayısında artış bekliyoruz. Bunun yanında Türk turistler diledikleri anda adalara geçme şansı da yakalamış oldu” dedi.

Midilli Odası Başkanı açıklamasında 2016’da Türkiye’den adaya gelen Türk turist sayısının kırk bin kadar olduğunu söyleyerek, “Türk turist sayısının geçen yılın rakamlarını geçmesini bekliyoruz. Fakat yaklaşık bir tahminde bulunamıyoruz. Çünkü adaya gelen Türkler kararlarını birkaç gün öncesinde veriyor, işlemlerini yaptırıyor ve adaya geçiyorlardı” şeklinde konuştu.

Vangelis Mirsinias Midillinin kuzeyinde bulunan bölgede yeni bir girişin daha hizmete girdiğini kaydetti. “Hizmete açılan hatlar yeni turistlerin adaya gelmesinde önemli bir rol üstlenecek. Türkiye bu şekilde Petra Limanı’na bir bağlantı daha kazanmış oldu” diyen oda başkanı, Türkiye’den gelen turist sayısının, toplam sayının dörtte birini teşkil ettiğinin de altını çizdi.

Alınan bilgilere göre 2015 yılında Türkiye’den adayı ziyaret eden Türk turist sayısı elli bin civarında oldu. 2016 yılındaki durum ise 40 bin civarına geriledi. Bu yıl kapıda vize uygulaması ile yeniden yükselişe geçeceği beklenen Türk turist sayısı tahminleri ise ilerleyen günlerde yapılmaya başlanacak.

Bu kapsamda Midilli en az 50 bin turist beklentisi içerinde bulunuyor. 50 bin turistin adaya ekonomik katkısı ise en az 10 milyon avroyu bulacak. Kapıda vize uygulaması 1 Nisan ile 30 Eylül tarihleri arasında geçerli olacak. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.