Ana SayfaEkonomiTANAP Öngörülenden Erken Tamamlanacak!

TANAP Öngörülenden Erken Tamamlanacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

TANAP öngörülen süreden kısa bir zamanda tamamlanacak.

TANAP Genel Müdürü, proje hakkında önemli açıklamalar yaptı. Projeyle Azeri gazının Türkiye’den geçerek Avrupalı ülkelere ulaştırılması hedeflendiğini ifade eden Saltuk Düzyol, TANAP’ın öngörüle süreden kısa zamanda tamamlanacağının müjdesini verdi.

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi’nin inşa sürecinin ara verilmeden devam ettiğinin altını çizen genel Müdür, 2019 yılının ikinci yarısına işaret etti.

TANAP Genel Müdürü açıklamasında, projenin tahmin edilen süreden önce biteceğini, 2019’un ortalarından itibaren hattın aktif olarak gaz akışı sağlayacağını söyledi. Projenin şu andaki durumuna da değinen Saltuk Düzyol, Türkiye ile Gürcistan sınırından başlayarak Eskişehir sınırına kadarlık bölümünün büyük kısmının tamamlandığına vurgu yaptı. 2017’nin ikinci yarısından sonra ilk gazın verileceğini söyleyen Düzyol, “Şu ana kadar inşa süreci tamamlanmış bölümden 3,2 milyar dolarlık tasarruf sağlandı. TANAP üç farklı projenin birleşiminden oluşuyor. Projelerin üretilmesi için belirlenen takvim, başarıyla işliyor. Fakat Trans Adriyatik Boru Hattı inşasında kısa süreli bir gecikmenin olabileceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

2023’ye 23 Milyar Küplük Kapasite!

TANAP Genel Müdürü, “Proje 2023 yılına gelindiğinde 23 milyar metreküplük kapasiteye sahip olacak. Sonraki üç yıllık süreçte ise kapasite 9 milyar metreküp civarında artış kaydedecek” diyerek, projenin orta vadede büyük bir kapasiteye sahip olacağına işaret etti.

Toplam Maliyet 9 Milyar 200 Milyon Dolar

TANAP’ın hayata geçmesinde SOCAR yüzde 58’lik paya, BOTAŞ yüzde 30’luk paya; BP ise yüzde 12’lik paya sahip! Projenin maliyeti ise 9 milyar 200 milyon dolar gibi dev bir bütçeyi bulacak. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.