Ana SayfaEkonomiTesla'dan 25 Bin Araçlık Rekor!

Tesla’dan 25 Bin Araçlık Rekor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Tesla, 2017’nin ilk üç ayında toplam 25 bin aracı teslim ettiğini duyurdu.

Tesla, yeni yıla bir rekorla giriş yaptı. Sektörün en önemli elektrikli araç üreticisinin yılın ilk çeyreğinde 25 bin araç teslim ettiği gündeme düştü. Merkezi Kaliforniya’da bulunan Tesla sektörde, hem elektrikli araç üreticisi hem de enerji depolama alanlarında faaliyet gösteriyor.

Tesla konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 25 bin araçtan 13 bin 450 adetinin Model S olduğunu ifade etti. Teslimatları gerçekleşen diğer modelin ise Model X olduğu belirtildi. Model X modelinden teslim edilen araç sayısı ise 11 bin 550 olarak bildirildi.

25 bin 418 araçla rekor

Tesla 2016 yılı ile 2017 yılının ilk çeyreklerini karşılaştırdığında teslimat artışının yüzde 69 olduğunu, bunun şirket tarihinde bir ilk olarak kayda geçtiğini ve gerçekleşen teslimatın bir rekora imza attığının altını çizdi.

Bunun yanında üretimi tamamlanarak, teslimat için yola çıkan araç sayısının dört bin 650 olduğunu belirten şirket; söz konusu araçların 2017’nin ilk çeyreğinde üretildiğine de vurgu yaptı. Söz konusu araçlar ise 2017’nin ikinci çeyreği çıktılarına eklenecek denildi. Tesla, yılın başında hayata geçirdiği bu çıkışla tüm dikkatleri üzerine çekerken, sektörde bir ilki başardı. Üretim kapasitesini arttıran şirket, yılsonuna kadar aynı performansla teslimatları yapmayı hedeflediğini bildirdi.

Alınan bilgilere göre Tesla tarafından üretilen Model S, yüz kilometrelik hıza sadece iki buçuk saniyede ulaşabiliyor. Model S aracı 68 bin dolardan satışa sunuluyor. Model X ise söz konusu hıza 2,9 saniye gibi kısa bir süre içerisinde çıkabiliyor. Bu modelin fiyatı ise 85 bin 500 dolar seviyesinden satışa çıktı.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.