Ana SayfaEkonomiElektrik Tüketimimiz Arttı

Elektrik Tüketimimiz Arttı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülke genelinde hazırlanan istatistiklere göre her geçen gün daha fazla elektrik tüketiyoruz. Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak ve elektrik üretiminde alternatif kaynaklar oluşturabilmek için birçok destek programı devam ederken elektrik tüketimimizde de artış devam ediyor.Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) tarafından hazırlanan rapora göre Mart ayında 2016 yılına göre tüketimimiz yüzde 6,4 artış göstererek 23 milyar 586 milyon 499 bin kilovatsaate ulaştı.

Aynı dönemde elektrik üretimimiz de geçtiğimiz yıla göre yüzde 8,1 artış göstererek 23 milyar 539 milyon 350 bin kilovatsaate ulaştı. Ürettiğimiz elektriğin yüzde 34,8’i doğalgaz santrallerinden, yüzde 24,1’i hidroelektrik santrallerimizden yüzde 16,6’sı ise ithal kömür satrallerinden karşılanabildi. Yerli kömür santrallerimizin elektrik üretimindeki payı yüzde 15 seviyesinde kalırken, rüzgar enerjisi santrallerinin payı yüzde 5,7 seviyesinde gerçekleşti. Kalan yüzde 3,8’lik elektrik üretimi ise jeotermal, fuel-oil ve biyokütle kaynaklarından elde edildi.

Elektrik İthalatında Büyük Düşüş

Geçtiğimiz yıl Mart ayı içerisinde elektrik ithalatı 459 milyon 811 bin kilovatsaat seviyesinde iken bu yıl üretimdeki artış sayesinde ithalat miktarı yüzde 33,6 azalarak 305 milyon 358 bin kilovatsaate geriledi.

Bunun yanında elektrik ihracatımızda da yüzde 3,9 artış yaşandı. Geçtiğimiz yıl Mart ayında 60 milyon 552 bin kilovatsaat elektrik ihracatı yapılmışken 2017 yılında ihracatımız yüzde 309 artarak 248 milyon 209 bin kilovatsaate ulaştı.

Günlük Bazda Elektrik Tüketimi

14 Mart tarihinde 817 milyon 646 bin kilovatsaat ile günlük bazda en yüksek tüketim gerçekleşirken 26 Mart tarihinde 647 milyon 553 bin kilovatsaat ile en düşük tüketim miktarı gerçekleşti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.