Ana SayfaEkonomiTürkiye’nin İlk Milli Pilinde ASPİLSAN’ın İmzası

Türkiye’nin İlk Milli Pilinde ASPİLSAN’ın İmzası

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

ASPİLSAN, Türkiye’de bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Türkiye’nin ilk yerli pilini ASPİLSAN üretecek.

Savunma sanayisine sağladığı batarya desteği ile tanınan ASPİLSAN, yeni bir girişim için kolları sıvadı. ASPİLSAN’dan yapılan açıklamaya göre Türkiye’nin ilk milli pilinin üretilmesi için gerekli çalışmalar tamamlandı.

2017 yılının ocak ayından itibaren Ar-Ge merkezinde özel sektörün ihtiyacını karşılayacak pil konusunda çalışmalar yapan ASPİLSAN, özel sektöre açılmak için sona yaklaştı.

Türkiye’nin ilk milli pil üretimini yapacağını açıklayan ASPİLSAN, sektördeki bu açığı kapatmayı hedeflediğini duyurdu. Konu hakkındaki detayları Aspilsan Enerji Genel Müdürü Ferhat Özsoy verdi. Özsoy, Türk Silahlı Kuvvetlerinin batarya ihtiyaçlarının ASPİLSAN tarafından karşılandığının altını çizdiği açıklamasında, Ocaktan bu güne kurulan Ar-Ge merkezinde milli pil üretimi için çalışmaların yapıldığına dikkat çekti. Araştırma ve geliştirme merkezinin Orta Anadolu Kalkınma Ajansı desteğiyle hayata geçtiğini belirten Özsoy ana hedeflerinin batarya teknolojileri üretmek olduğunu, bu alanda geliştirme çalışmaları yapıldığını, üretilen pil ve bataryaların pazara dahil edilmesini sağlamak ve sektöre yerli çözümler üretmek olduğunu ifade etti.

Hem Savunma Sanayi Hem Özel Sektör İçin Üretecek

Genel Müdürü Özsoy, şirketin Türk savunma sanayisine sağladığı batarya desteğinin altını çizerek, “İşletme 2016 yılında adını Aspilsan Enerji olarak değiştirdi. Yapılan bu değişiklik ardından özel sektörün ihtiyaçları içinde araştırma ve geliştirme çalışmaları başladı. İşletmemiz hem Türk savunma sanayisi için hem de özel sektör için üretim yapacak. Milli kaynaklar değerlendirilerek üretilen teknoloji, milli imkanlar çerçevesinde üretime dahil edilecek. Bu Türkiye’de bir ilk olacak” şeklinde konuştu.

Ar-Ge merkezinde 22 mühendisin çalıştığı ifade edilirken, toplamda yürütülen proje sayısı ise 17 olarak açıklandı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.