Ana SayfaEkonomiİstanbul Ticaret Odası ile Medine Ticaret Odası Arasında İşbirliği

İstanbul Ticaret Odası ile Medine Ticaret Odası Arasında İşbirliği

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar tarafından, Medine Ticaret ve Sanayi Odası (MCCI) ile imzalanan iş birliği anlaşmasında, Türkiye ve Suudi Arabistan arasında yer alan ticari köprünün aynı zamanda küresel seviyede ortaya konan bir ortaklık olduğunu belirterek bu ortaklığın büyütülmesi için çaba sarfedeceklerini ifade etti.

Türkiye ve Suudi Arabistan’ın bölgedeki refah ve huzur için oldukça önemli aktörler olduğunu vurgulayan Çağlar, “Suudi Arabistan ile mevcut ihracatımız 3 milyar doların üstünde, ithalat rakamlarımız ise 2 milyar dolar seviyesinde. Dolayısıyla 5 milyar dolar seviyesinde bir ticaret hacmimiz var. Fakat ülkemizin 400 milyar dolar, Arabistan’ın ise 500 milyar dolar seviyesinde dış ticaret hacmi varken bu rakam oldukça düşük kalıyor. Biz bu rakamı arttırmalıyız.” diye konuştu.

İstanbul’un en önemli ticaret merkezlerinden biri olduğunu ifade eden Çağlar, geçtiğimiz yıllarda Suudi Arabistan Odalar Birliği ve Suudi Arabistan Ulusal Hurma Merkezi Birliği ile İstanbul’un hurma ticaretinde bir merkez olması konusunda anlaşma sağlandığını da ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz arasındaki dostluğun da ticari ilişkilerimize bir dayanak olduğunu belirten Çağlar, ikili ilişkilerin gün geçtikçe artacağını sözlerine ekledi.

Medine Ticaret ve Sanayi Odası (MCCI) Yönetim Kurulu Başkanı Münir Muhammed Nasır bin Sad ise Türkiye’nin ülkesi için en önemli ticari ortaklardan biri olduğunu belirterek, ortak çalışmaların arttırılması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade etti. Beraberinde 100 kişilik iş adamı heyeti ile geldiklerini belirten Sad, Türkiye’nin sanayi ve ticari deneyimlerini Suudi Arabistan’a taşımak ve en kısa zamanda da Türk iş adamlarını Medine’de misafir etmek istediklerini belirtti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.