Ana SayfaEkonomiABD Hisseleri Tırmandı

ABD Hisseleri Tırmandı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

ABD Hisse Senedi Piyasaları Değer Kazandı

Haftaya düşüşle başlayan ABD hisse senedi piyasaları haftanın ikinci işlem gününde açıklanan Şubat ayı ABD fabrika siparişleri verilerinin ve ekonomideki büyüme yaşanacağı iyimserliğinin azalması ile gün içerisinde dalgalandı. Kapanışa doğru pozitif seyreden ABD hisse senetleri piyasaları haftanın ikinci işlem gününde değer kazandı. ABD hisse senedi piyasalarının yükselmesinde Petrol ve Gaz, Hammadde ve Kamu Hizmetleri sektörlerindeki hisse senetlerinin değer kazanması etkili oldu.

ABD’nin büyük şirketlerinin hisse senetlerini kapsadığı için önemli gösterge endeksleri arasında yer alan Dow Jones Endeksi genel olarak Salı günü bir önceki kapanış puanının üzerinde seyretti. ABD’nin büyük şirketlerinin hisselerini kapsayan Dow Jones Endeksi haftanın ikinci işlem gününde en yüksek 20.701,29 puanı görürken en düşük 20.605,30 puanı gördü. Dow Jones Endeksi Salı gününü bir önceki kapanışa göre yüzde 0,19 yükselişle 20.689,24 puanda tamamladı.

ABD sermeye piyasaların önemli gösterge endeksleri arasında yer alan S&P 500 Endeksi Salı günü fabrika sipariş verilerinin etkisi ile dalgalanırken gün içerisinde en yüksek 2.360,53 puanı ve en düşük 2.350,72 puanı gördü. ABD hisselerinin büyük bir çoğunluğunu kapsayan S&P 500 Endeksi haftanın ikinci işlem gününü bir önceki kapanışa göre yüzde 0,06 yükselişle 2.360,16 puanda tamamladı.

New York Borsası’nda işlem gören 1595 hisse senedi Salı günü değer kazanırken 1597 hisse senedi ise haftanın ikinci işlem gününde değer kaybetti ve 50 hissenin değeri sabit kadı.

NASDAQ Borsası’nda 1025 hisse senedi Salı günü yükselirken 1462 hisse senedi haftanın ikinci işlem gününde düştü ve 131 hissenin değeri değişmedi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.