Ana SayfaSigortaTarım Alanlarının Yüzde 19’u Sigortalandı

Tarım Alanlarının Yüzde 19’u Sigortalandı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye’de sigortalanan tarım alanları hakkında açıklamada bulunan Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Anonim Şirketi (TARSİM) Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu, tarımın dünyada doğal risklere en açık sektör olduğunu bu yüzden sigortacılık açısından da bu sektörün en fazla riskli görüldüğü alanların başında olduğunu söyledi. TARSİM’in devlet desteği altında olduğunu ve bu sistemde devletin üreticiye prim desteğinde bulunduğunu, üreticinin poliçeyi satın alması durumunda poliçe üzerinde belirtilen primin bir kısmının devlet tarafından çiftçi adına havuza ödendiğini belirten Satoğlu, poliçedeki diğer kısmın da üreticinin kendisi tarafından havuza ödendiğini böylelikle sigortacılıktan kaynaklanan yüksek maliyetin bir kısmının devlet kanalı ile paylaşılmış olduğunu ve çiftçinin daha rahat hareket edilmesinin sağlandığını söyledi.

10 Yıldır Aktif

TARSİM’in 10 yıl önce kurulduğunu ve bu süreç içerisinde üreticiye 3,1 milyar lira üzerinde hasar tazminatı ödendiğini hatırlatan Satoğlu, 2016 yılında bu kapsamda 388 bin hasar dosyası oluşturulduğunu ve üreticiye toplamda 802 milyon lira hasar tazminatı ödendiğini söyledi. Üretimin artması ile hasar hacminin de büyüdüğünü belirten Satoğlu, 10 yıllık süreç içerisinde toplamda 3,1 milyar lira ödendiğini ancak son 2 3 yıllık zaman dilimi içerisinde bu rakamın yüzde 50’sinin ödendiğini söyledi.

Üretici Sigorta Yaptırmalı

Tarım alanında doğal risklerin gündeme gelmesinin çok muhtemel olduğunu belirten Satoğlu, üreticilerin bu konuda hassas davranması gerektiğini, sigorta yaptırmayan üreticinin bir sonraki yıl poliçe sayısında artışa neden olduğunu, ancak bir yıl hasar görmeyenin sigorta poliçesinden uzak durmasının doğru olmadığını bu konunun hassasiyet ile takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Yüzde 19 Sigortalı

Türkiye’de tarım alanlarının yüzde 19’unun sigortalı olduğunu belirten Satoğlu, bu oranın az olduğunu ama gelişmeye açık bir alan olduğunu ilerleyen zamanlarda sigortalı tarım alanlarının oranlarında artış yaşanmasını beklediklerini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.