Ana SayfaEkonomiNitratlı Gübreye Kameralı Takip!

Nitratlı Gübreye Kameralı Takip!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Nitratlı gübre satış noktalarına ve depolarına kamera sistem zorunlu hale getiriliyor.

Nitratlı gübrelerin kontrol altına alınmasına yönelik çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Patlayıcı imalatında kullanılan nitratlı gübrelerin daha sıkı şekilde denetlenmesi için, nitratlı gübre satışı yapan yerlere ve depolarına kameralı takip sisteminin yerleştirilmesi zorunlu tutulacak.

Piyasaya arz edilen nitratlı gübrelerin satış noktaları ve depoları Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından günün her anında izlenecek. Konuyla ilgili tebliğ bu gün Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğe göre söz konusu satış yerleri ve depolar kamera sistemi takmak zorunluluğuna tabi tutuldu.

Resmi Gazetede yayımlanan tebliğ uyarınca, gübre satış noktaları – depolar istenilen şartlarda kamera sistemi takmakla yükümlü hale geldi. Birden fazla satış noktası yada deposu olan firmalar, her bir yer için ayrı olarak kamera sistemi kurduracak. Sistem tüm satış yerini veya depoyu görecek. Tek kameranın yetersiz kaldığı durumlarda birden fazla kamera yerleştirilecek. Satış noktasının veya deponun tüm giriş çıkış yerleri kameranın görüş alanı içerisinde olacak. Depo veya satış noktasında kameranın görmediği kör nokta kesinlikle olmayacak. Söz konusu kamera sistemi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesine anlık olarak veri aktaracak. Bu görüntüler Bakanlıkça denetim altında alınacak. Bakanlık bu konudaki denetimlerini karekod ve DNA barkodlu takip sistemiyle birlikte takip edebileceği gibi, ayrı olarak da yapabilecek.

Söz konusu tebliğ uyarınca, gübre üreticileri ve satış kanalları ifade edilen güvenlik önlemlerini 2017’nin son gününe kadar yaptırmak zorunda olacak.Bakanlık tebliğle birlikte hem nitratlı gübrelerin kontrolünü sağlayacak hem de amaç dışı kullanılmasının önüne geçecek. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.