Ana SayfaEkonomiMercedes ve Bosch Sürücüsüz Taksi İçin Güçlerini Birleştirdi

Mercedes ve Bosch Sürücüsüz Taksi İçin Güçlerini Birleştirdi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bosch ve Mercedes sürücüsüz taksi üretimi için güçlerini birleştirdiğini duyurdu.

Otomotiv sektörüne parça desteği sağlayan Bosch ve otomotivde lider marka Mercedes işbirliği yapacaklarını açıkladı. Sürücüsüz taksi üretimi için birlikte çalışma konusunda anlaşan iki marka, ortak projelere imza atmaya hazırlanıyor.

Sürücüsüz taksilerin piyasaya sürülmesi beklenirken, iki dev firmadan açıklama geldi. Bosch ve Mercedes üretim birlikte çalıştıklarını, üretilecek taksinin 2021’de piyasaya sürüleceğini duyurdu.

Türkiye’de daha çok beyaz eşya markası olarak bilinen Bosch, birçok araç markasına da parça tedariki sağlıyor. Mercedes ise dünya lideri araç markası olarak biliniyor. İşte bu iki dev firma güçlerini sürücüsüz taksi noktasında birleştirdiklerini, bir araç üzerinde çalıştıklarını dünyaya duyurdu.

Dünya lideri otomobil markası sürücüsüz araç üretme konusunda zaten bazı çalışmalar yapmaktaydı. Mercedes çalışmalarına devam ederken sürece Bosch’ta dahil edildi. Alınan bilgilere göre Mercedes ve Bosch, hem sürücüsüz taksi üzerinde hem de araçların akıllı cihaz aracılığı ile çağrılmasını sağlayacak teknoloji üzerinde çalışma yapıyor. Bu teknolojilerin üretilip, testlerden geçmesi ardından dünyayı üretilen teknolojilerle tanıştırmayı hedefleyen iki dev marka pazara hakim olmayı hedefliyor.

Mercedes’in ürettiği araçlar arasında yer alan “F 015 Luxury” modelinin sürücüsüz kullanım teknolojisi üzerinde işbirliği yapan iki marka, maksimum konfor ve en üst performansın sağlanması için çalışıyor. Elektrikli araçlar arasına giriş yapacak bu modelin 200 kilometre hıza kadar çıkacağı ifade edilirken, teknoloji tutkunları aracın bir an önce piyasaya sürüleceği günü bekliyor. Mercedes ve Bosch söz konusu aracın piyasaya sürüleceği tarih için 2021 yılına işaret ediyor. Sürücüsüz taksilerin ise 2018 yılında kullanıcılara tanıtılması beklentiler arasında yer alıyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.