Ana SayfaEkonomiKöy Korucuları 4/A’ lı Olacak

Köy Korucuları 4/A’ lı Olacak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün yaptığı konuşma ile müjdelediği muhtarların ve köy korucularının Bağ – Kur priminin İçişleri Bakanlığı tarafından ödenmesi ile ilgili çalışmalar önümüzdeki hafta uygulanmaya başlanacak. Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre muhtarlar arasında sadece Bağ – Kur’lu olan ve sayıları 23 bini bulan muhtarların sigorta primleri İçişleri Bakanlığı tarafından ödenmeye başlanacak. Şimdiye kadar özel bir düzenleme ile emekli olması sağlanan 55 bin adet köy korucusu 4/a’lı olacak ve emeklilik sistemine geçirilecekler. Maliye Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nda başlatılan hummalı çalışmalar sonucunda önümüzdeki hafta yürürlüğe girmesi planlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile söz konusu karar yasalaştırılacak.

23 Bin Muhtar

Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye’de toplamda 50 bin civarı muhtar bulunuyor ve muhtarların yaklaşık olarak 23 bini Bağ – Kur prim sistemi üzerinden emeklilik primlerini yatırıyor. Yapılan bu yeni düzenleme ile bu 23 bin muhtarın primleri İçişleri Bakanlığı tarafından ödenmeye başlanacak.

Köy Korucularına Yeni Düzenleme

Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre köy korucularının emeklilik sistemine geçirilmesinde özel düzenlemeler yapıldı ve maaşları 882 lira ila 1170 lira arasında değişiklik gösteriyor. Köy korucularının 4/a’lı olmaları durumunda 9 bin iş günü çalışmaları gerekecek. Bunu yanı sıra alacakları maaş da şu anki aldıkları mevcut maaşın altına düşebilecek. Yetkililer bunun önlenmesi için yeni düzenlemelerin getirileceğini konu hakkında çalışmaların devam ettiğini belirtiyor. Yapılan çalışmalar sonrasında başından beri sosyal güvenlik konusunda sıkıntı yaşayan köy korucularının problemi çözülecek ve 4/a’lı olmaları resmileşmiş olacak. Ülke genelinde yaklaşık olarak 55 bin olan köy korucusu önümüzdeki hafta kararın yasalaşmasını bekliyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.