Ana SayfaEkonomiGazyağına Zam mı Geliyor?

Gazyağına Zam mı Geliyor?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Gazyağı da zamlardan nasibini alacak. Bu gece yarısından sonra gazyağına zam bekleniyor…

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası bu gece yarısı itibariyle gazyağına zam beklediklerini açıkladı. PÜİS’in zam beklentisi 10 kuruş oldu.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası gazyağını için zam beklentisi içinde olduklarını duyurdu. Sendikadan yapılan açıklamada zam miktarının 10 kuruş olduğu kaydedildi. Petrol Ürünleri İşverenler Sendikasının öngördüğü zam gerçekleşirse bu gece yarısı itibari ile söz konusu ürün zamlı fiyattan satılacak. Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası zam beklentisinin rafine çıkış fiyatındaki artıştan kaynaklandığı ifade ettiği açıklamasında, zamlı fiyat için 11 Nisan 2017 tarihini işaret etti.

Geçen Hafta Benzin ve Motorine Zam Gelmişti

Petrolün rafine edilmesi ile elde edilen gazyağının birçok kullanım alanı bulunuyor. Bunların içerisinde en dikkat çeken alanlar ise jet yakıtı üretimi ve sanayi olarak karşımıza çıkıyor. Petrol fiyatlarının yükselmesi veya düşmesi gazyağı fiyatını da etkiliyor. Geçen hafta bezine 12 kuruşluk bir zam yapılmıştı. Zamlardan motorinde etkilenmiş 4 gün arayla iki defa zamlanmıştı. Motorine yapılan toplam zam miktarı ise 17 kuruş seviyesinde olmuştu. Petrol üreten ülkelerin üretimde aldığı kararlar ve bölgedeki siyasi gelişmeler petrolün varil fiyatının olumsuz etkilenmesine neden olmuş, petrolün varil fiyatı 54 dolara kadar çıkmıştı.

Zam Gece Yarısından Sonra Belli Olacak

Tüm bu gelişmeler dikkate alındığında gazyağına zam kaçınılmaz olmuştu. Gazyağına beklenen zam benzin ve motorine yapılan seviyeden düşük olarak dikkat çekerken, söz konusu petrol ürününe yapılacak zam miktarı gece yarısı itibari ile netlik kazanacak. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.