Ana SayfaEkonomi3,5 Milyon Aracı İlgilendiriyor! Hurdaya İndirim Görüşülecek

3,5 Milyon Aracı İlgilendiriyor! Hurdaya İndirim Görüşülecek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

20 yaş ve üzeri araçları ilgilendiren düzenleme gündeme taşınıyor.

Hurda araç vasfına sahip araçlara teşvik konusu Ankara’da masaya yatırılacak. Konuyla ilgili görüşme trafiğinin ilk adımı Maliye Bakanı ve sektör temsilcileri ile başlayacak. Hurda araç teşvikinin gündeme gelmesi sektörün yeniden hareketleneceğinin sinyallerini verirken, söz konusu düzenlemenin 20 ve üzeri yaşta olan araçları kapsayacağı ifade ediliyor. Buna göre trafikte toplamda 3 buçuk milyon kadar aracın olduğu tahmin ediliyor.

Konuyla ilgili ilk görüşme Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği yetkilileri arasında gerçekleşecek. Bakan Ağbal’ın yetkililerle bu gün bir görüşme yapacağı öğrenildi. Görüşmede Bakana iletilecek konular arasında 20 yaş üstündeki araçlara Özel Tüketim Vergisi indiriminin ve test sürüşü için kullanılan araçların katma Değer Vergisinden muaf tutulması konularının yer alması bekleniyor. Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği yetkilileri bu konuları Bakana ileterek sektörün yeni dönemde daha etkin olarak işlemesini talep edecek.

OYDER’den yapılan açıklamaya göre trafiğe kayıtlı araç sayısı 21 milyon adeti aştı. Bu araçların üç buçuk milyon kadarı ise 20 ve üzeri yaşa sahip olarak trafikte yer alıyor. 20 ve üzeri yaşa sahip araçları hurda araç sınıfında değerlendiren OYDER, söz konusu araçlar için ÖTV indirim teşvikinin hayata geçmesini istiyor. OYDER’e göre teşvikler çevresel ve ekonomik çerçevede ülke yararına olacak.

20 yaş ve üzeri araçları kapsayacak ÖTV indirim teşviki geçen günler içerisinde Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında masaya yatırılması gündeme gelmişti. Ama otomobil satış noktaları yetkileri bu konunun daha kapsamlı olarak görüşülmesi taraftarı olduklarını açıklayarak, geri çekilmişti.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.