Ana SayfaEkonomiAvrupalı Turist Bodrum’u Tercih Ediyor

Avrupalı Turist Bodrum’u Tercih Ediyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Havaların ısınması ile hareketlenmeye başlayan Bodrum’da şimdiden bazı otellerde turist yoğunluğu yaşanmaya başladı. Turizm sezonunun en hareketli geçtiği tatil merkezlerinden olan Bodrum her yıl yerli ve yabancı pek çok turistin ilk tercihi olmaya devam ediyor. Bodruma gelen turistler hakkında açıklama yapan sektör temsilcileri özellikle Bodrum’un İçmeler mevkiindeki 4 ve 5 yıldızlı otellerde ağırlık olarak Avrupalı turistlerin misafir edildiğini, turistlerin bu bölgeden vazgeçmediğini söylüyor. 1 Nisan tarihinden itibaren Bodrum için turizm sezonunu açıldığını belirten sektör temsilcileri şimdiden yüzde 40 oranlarında doluluk oranlarına ulaşıldığını, geçen yıl turizm alanında yaşanan durgunluğun yerine bu yıl daha hareketli bir sezon geçirmeyi umut ettiklerini söyledi.

Havalimanından Aktarım Yapılıyor

İlçeye ağırlıklı olarak Avrupalı turistlerin ilgi gösterdiğini belirten sektör temsilcileri, Milas – Bodrum Havalimanından inen uçaklara endeksli iş yaptıklarını, otellerde genleşe Belçika, Hollanda, Alman ve İsrail asıllı misafirlerin bulunduğunu turist portföyünün genellikle Avrupalı olduğunu söyledi.

2017’den Çok Ümitliyiz

2016 yılında turizm sektörünün çok yara aldığını ve yaşanan gelişmeler sonrasında sektör pek çok kişinin zarar ettiğini belirten sektör temsilcisi, 2017 yılının daha iyi geçeğinin şimdiden belli olduğunu, şimdiden geçen yıl elde edilen rakamların üzerine çıkıldığını, iç pazarda hareketliliğin referandumdan sonra gerçekleşeceğini umduklarını, Avrupa’nın da aynı şekilde Türkiye’yi yakın takibe aldığını ve 16 Nisan sonrasında daha da hareketli bir sürece girmeyi umduklarını söyledi. Avrupalı turistin her şeye rağmen Bodrum’dan vazgeçmediğini belirten yetkililer, turistlerin yaşanan negatif olayları dikkate almadığını verilen hizmetten memnun oldukları için Bodrum’u tercih etmeye devam ettiklerini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.