Ana SayfaEkonomiAsgari Ücretlinin 666 TL’lik Primi Devletten!

Asgari Ücretlinin 666 TL’lik Primi Devletten!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Prim desteğine yönelik genelgenin detayları netleşti.

Geçen yılın son ayında başlatılan Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük istihdam seferberliğine devlet katkı sağlamayı sürdürüyor. İki milyon ek istihdam hedefiyle başlatılan, “İstihdam seferberliği” hız kesmeden devam ederken, 2017 yılının birinci çeyreğinde istihdam edilenlerin sayısı 760 bin kişiyi aştı. İşsiz gençler yeni işlerinde çalışmaya başladı. İşte bu süreçte hükümette işçiye ve işverene destek sağlamaya devam etti.

Bu kapsamda destekler arasında yer alan prim desteğini içeren 687 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile çıkan genelgenin detayları da netleşti. Üç bin TL brüt maaş alan bir çalışanın primi 1.125 TL idi. Genelge ile bu rakam 458 TL’ye düştü. Asgari ücretlinin tüm primi ise devlet desteği kapsamına alındı.

Yayımlanan SGK genelgesine göre, 1 Şubat 2017 ve 31 Aralık 2017 tarihleri arasında istihdam edilen yeni personelin prim ödemelerinden devlet katkısı 666 TL olarak açıklandı. Devletin işverene sağlayacağı günlük prim desteğinin 22 lira olduğu belirtildi. Prim desteğinden yararlanmak için gerekli şartları açıklayan SGK genelgesi, yeni personel alımının, 1 Şubat 2017 ve 31 Aralık 2017 tarihleri arasında olması gerektiğini bildirdi. Şartlar arasında yer alan diğer açıklamalarda işsiz ve işe yerleştirilen kişinin İŞKUR’a kayıtlı olması gerektiği ifade edildi. İstihdam edilen personelin işe başlama tarihi itibari ile, geriye dönük 3 aylık zaman diliminde aynı iş veren tarafından istihdam edilmemesi işçileri ilgilendiren şartlar arasında sayıldı.

Devletin prim desteğinden yararlanmak isteyen iş verenleri ilgilendiren şartlar ise şöyle; işverenin özel sektöre ait bir iş konunda faaliyet göstermesi, personelin ek olarak istihdam edilmesi, aylık bazda prim ödeme ve hizmete dair belgelerin yasal süreler içinde teslim edilmesi, sigorta priminin ifade edilen yasal sınırlar dahilinde ödenmiş olması, süresi dolmuş prim ödemesinin bulunmaması ve iş verenin sigortasız personel çalıştırıyor olmaması. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.