Ana SayfaEkonomiMobil Oyun Cirosu Rekora Koşuyor

Mobil Oyun Cirosu Rekora Koşuyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Teknolojinin gelişmesi ile her geçen gün daha da popülerleşen mobil oyun sektörü 2016 yılında elde ettiği ciro ile pek çok sektörü geride bırakmayı başardı. Mobil oyun sektörü hakkında açıklamada bulunan Netmarble EMEA Pazarlama ve Mobil Direktörü Aras Şenyüz, sektörün 2016 yılı sonu itibari ile büyük bir ivme yakaladığını 41 milyar dolarlık ciroya ulaşarak dünya sinemasına yön veren ve Hollywood’u geride bıraktığını söyledi. 2016 yılı verileri incelendiğinde karşılaşılan rekor ile sektörün daha da büyüyeceğinin sinyallerini aldıklarını belirten Şenyüz, 2017 yılının şubat ayında en çok ciro yapan 10 akıllı telefon uygulamasından 9 adetinin oyun olduğunu bu durumun daha da ilerlemesini beklediklerini, 2016 yılında kullanıcılar tarafından 31,7 milyar oyun indirildiğini, bu süreçte markaların artık aradıkları hedef kitlenin mobil oyunlarda olduğunu sözlerine ekledi.

Dünya Pazar’ı Çok Geniş

Türkiye’de 2011 yılından beri mobil oyunların oyun sektörünü değiştirmeye başladığını, akıllı telefonların satışının hızlı bir şekilde artış göstermesi ile mobil oyun sektörünün de çok hızlı ilerlediğini belirten Şenyüz, son dönemde mobil oyunların dünya oyun pazarı içindeki sahip olduğu yüzdeyi yüzde 10 seviyelerinden yüzde 37’lere çıkarmayı başardığını, dünyada bu alana doğru çok büyük yatırımların gerçekleştiğini ve sektörün her geçen gün büyüdüğünü söyledi.

Türkiye’de 220 Milyon Dolar

Dünyada çok büyük bir paya sahip olan mobil oyun pazarının Türkiye’de 2013 yılında 40 milyon dolar seviyelerinde iken 2016 yılına gelindiğinde yüzde 372 oranında büyüme gerçekleştiğini ve 220 milyon dolara ulaştığını belirten Şenyüz, şu an ülkede 30 milyon aktif mobil oyuncunun bulunduğunu sözlerine ekledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.