Ana SayfaEkonomiMısır Üreticisi 1 TL’de Israr Edecek

Mısır Üreticisi 1 TL’de Israr Edecek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Mısır üreticileri bu yılki hasat için ekim çalışmalarına başladı.

Geçen yıl mısırdan beklediğini bulamayan üreticiler, bu yılki beklentilerinin bir lira olduğunu açıkladı. Mısır fiyatları geçen yıl 60 kuruşa kadar gerilemiş, üretici durum karşısında çaresiz kalmıştı.

Manisa kentinde mısır ekimi için düğmeye basıldı. Bu yıl yağmurun az düşmesi mısır üreticilerini zor durumda bıraksa da, üretici nisan yağmurlarına güvenerek ekime başladığını ifade etti.

Mısır üreticileri, Manisa kentinin Saruhanlı ilçesinde 80 dönüm kadar arazinin mısır üretimi için ayrıldığını, Nisan yağmurlarının istenen miktarda düşmesi halinde hasadın bol olacağını ve bu yılki hasattın bereketli olmasını beklediklerini kaydetti. Saruhanlı’da geçen yıl dönüm başına bir buçuk tonluk ürün elde eden çiftçiler, bu yılda aynı miktarda ürün toplamayı hedefliyor. Nisan yağmurlarının yeteri miktarda düşmemesi halinde sondaj ile sulama yapacaklarını bildiren mısır üreticileri, “Yağmurun yeteri kadar düşmesi için dua ediyoruz. Eğer Nisan yağmuru gerekenden az yağarsa hem üretim miktarımız düşecek hem de emeklerimiz boşa gidecek” şeklinde konuştu.

Saruhanlı’da mısır üretimi yapan çiftçilerin bu yılki hasattan beklentisi 1 TL olarak ifade edildi. Mısır üretiminde tohumun ithal olduğuna, tohumun pahalıya geldiğine ve emeklerine dikkat çeken çiftçiler; “Geçen yıl mısır fiyatları beklentimizin çok altında kaldı. 60 kuruşa mısır sattık. Bu yıl fiyat konusunda beklentimiz 1 TL. Bu fiyatın altında satış yaparsak emeğimizin ve harcadığımız paranın karşılığını alamayacağız” diyerek, fiyat konusunda ısrarcı olacaklarının sinyalini verdi. Mısırın satış fiyatı konusunda devlet yetkililerinden de destek beklediklerini kaydeden mısır üreticisi çiftçiler, ilk tohumlama çalışmalarına büyük umutlarla başladı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.