Ana SayfaEkonomiÜretici Gözünü Bakanın Açıklamasına Çevirdi! TMO Fındık Alımı Yapacak

Üretici Gözünü Bakanın Açıklamasına Çevirdi! TMO Fındık Alımı Yapacak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Fındık üreticisine iyi haber geldi. Bakanlık TMO bünyesine fındık alımı yapacaklarını açıkladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı fındık üreticisinin mağdur olmaması için yeni bir uygulamaya gitmeye hazırlanıyor. Konuyla ilgili açıklama Bakan Faruk Çelik’ten geldi. Bir hafta sonra TMO bünyesine alım yapacaklarını açıklayan Bakan, fındık üreticisinin umudu oldu.

Fındık üreticisinin mağdur olduğu konuların başında olan tekelci fiyat mantığına çözüm üreten Gıda Bakanlığı, Toprak Mahsülleri Ofisine fındık alımı için düğmeye bastı. Alımların önümüzdeki hafta itibariyle başlayacağını kaydeden Bakan Çelik, bir haber ajansının bu konudaki sorularına yanıt verdi.

BİR HAFTA SONRA ALIM BAŞLIYOR

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik yaptığı açıklamada fındık fiyatlarında tekelci bir mantığın uygulandığına işaret etti. Bu konuda fındık üreticisinin mağduriyetini dile getiren Bakan, Bakanlığın bu konu üzerinde yaptığı çalışmalar hakkında detayları paylaştı. Bakan Çelik,  Toprak Mahsülleri Ofisi bünyesine fındık alımı yapılacağının altını çizdi. Fındık üreticilerine müjdeyi veriyorum” diyen Çelik, fındık üreticisinin emeklerinin karşılığını tam alacaklarını da belirtti. Emeğe saygı duyuyoruz. Fındık fiyatları da bu çerçevede değerlendirilecek. Fındık üreticimizi memnun edecek, alının terinin hakkını verecek fiyat seviyesinden alıma başlayacağız. Bu şekilde fındık piyasası içerisinde yerimizi alacağız” diyen Çelik, fındık üreticisinin içine su serpti. Bakan Çelik açıklamasında hükümet olarak fındık üreticilerinin yanlarında olduğunu da sözlerine ekledi.

Fındık fiyatları geçen yıl ciddi bir fiyat düşüşü yaşamıştı. Birçok fındık üreticisi mahsulünü depolarda bırakmış, fiyatların yükselmesini beklemişti. Buna rağmen fiyat seviyesi geçen ayın başlarına kadar sürekli bir düşüş içerisinde olmuştu. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.