Ana SayfaEkonomiABD’de 12 Ay Aradan Sonra Bir İlk! Enflasyon Geriledi

ABD’de 12 Ay Aradan Sonra Bir İlk! Enflasyon Geriledi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

ABD’de sürekli yükselişte olan enflasyon bir yıllık aradan sonra ilk defa geriledi.

Ülkedeki enflasyon oranları yaklaşık bir yıldır yükseliş yönlü hareket etti. Mart ayındaki enflasyon ise yüzde 0,3’lük bir gerileme gösterdi. Bu gerileme 2016 yılının şubat ayından bu güne ilk gerileme olarak kaydedildi. ABD’deki mart ayı enflasyon tahmini ise sabit olarak kalması yönündeydi.

Ülkedeki Mart ayı enflasyon oranları açıklandı. Buna göre Tüketici Fiyat Endeksi mart ayında yüzde 0,3’lük gerileme yaşadı. ABD Çalışma Bakanlığı konuyla ilgili bir rapor yayımladı. Ülkede yaşayan tüketicilerin yaşam maliyetinin düşüş kaydettiğini içeren raporda, gerileme oranı yüzde 0,3 olarak açıklandı. ABD Çalışma Bakanlığının Mart ayı enflasyon tahmini, ülkedeki enflasyonun sabit kalması şeklindeydi. 2016 yılının şubatından mart ayına kadar sürekli yükselen enflasyon, bir gibi uzun bir aradan sonra ilk kez gerileme yönlü hareket etti.

ABD’de Mart ayında yüzde 0,3 oranında gerileyen enflasyon yıllık tahminlerin revize edilmesine neden oldu. Buna göre 2017’nin martı itibari ile yüzde 2,7 olan ülke enflasyonu, yüzde 2,4’lük orana gerilemiş oldu. ABD, yılık TÜFE’nin Mart ayında yüzde 2,6’lık oranda olacağını öngörmüştü.

Ülkedeki enflasyonun söz konusu ayda gerileme nedeni olarak enerji sektöründe yaşanan gelişmelerin, otomotiv ve konfeksiyondaki fiyat düşüşlerinin etkilediği bildirildi. ABD Çalışma Bakanlığının hazırladığı raporda mart ayında benzinin fiyatının yüzde 6,2’lik oranda düştüğünün altı çizildi.

Enerji ve gıda fiyatlarının yer almadığı TÜFE’nin mart ayındaki düşüş oranı yüzde 0,1 oldu. Bu oran yıllık bazdaysa yüzde iki olarak kayda geçti. Ülkedeki çekirdek TÜFE ile ilgili aylık beklenti yüzde 0,2 oranında iken, yıllık beklenti ise yüzde 2,3’lük artış yönündeydi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.