Ana SayfaEkonomiSuudi Arabistan TAV’ı Davet Etti!

Suudi Arabistan TAV’ı Davet Etti!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

TAV, Suudi Arabistan’daki 2 havaalanı kapsayan imtiyaz sözleşmesi için yetkililerle görüştüğünü açıkladı.

TAV Havalimanları Holding Kamuyu Aydınlatma Platformuna konu hakkında bilgi verdi. Holding ile ortağı Al Rajhi Holding Group’un ülkedeki iki havaalanının işletilmesi ve geliştirilmesini sağlayacak sözleşme için yetkililerle görüşme halinde olduklarını bildirdi. Yerel yetkililerle söz konusu havaalanlarını kapsayacak olan imtiyaz sözleşmesinin detaylarını görüşmeye başlayan TAV ve ortağı Al Rajhi Holding Group, açıklamasını dün gece yaptı.

Suudi Arabistan Krallığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Davet Etti

TAV’ın Kamuyu Aydınlatma Platformuna yaptığı açıklamada imtiyaz sözleşmesine konu olan havaalanları, Prince Nayef bin Abdulaziz ve Hail Havalimanı olarak kaydedildi. Söz konusu havaalanlarının işletilme hakkını ve geliştirilmesini içeren imtiyaz sözleşmelerinin taraflar arasında masaya yatırıldığı bildirilen açıklamada, görüşmelere davet üzerine başlandığı da ifade edildi. TAV ve ortağına bu daveti gönderen kurum ise Suudi Arabistan Krallığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü olarak açıklandı.

İmtiyaz sözleşmesi kapsamında görüşmeye konu olan Prince Nayef bin Abdulaziz Havaalanının Buraidah kentinde olduğu bildirildi. Diğer havaalanı olan Hail Havalimanı ise ülkeni Hail şehrinde yer alıyor.

30 Yıllık Olacak

TAV, KAP’a yaptığı açıklamada imtiyaz sözleşmesinin 30 senelik süre için imzalanacağını bildirdi. TAV ve ortağı tarafından işletilecek havaalanlarında her iki şirketinde eşit hisseye sahip olacağı da yapılan açıklamada yer aldı.

Kamuyu Aydınlatma Platformuna verilen bilgiler arasında Suudi Arabistan’da hizmet veren 2 havaalanının kapasite bilgileri de bulundu. Buna göre uluslararası uçuş ve yolcu taşıma hizmeti veren 2 havaalanı geçen yıl toplamda 2 milyon 500 bin kadar yolcuya hizmet verdi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.