Ana SayfaEkonomiMoody's OHAL Açıklaması Yaptı

Moody’s OHAL Açıklaması Yaptı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s tarafından yapılan açıklamaların ardından Türkiye için OHAL değerlendirmesi yapılması dikkat çekti. 

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s tarafından Türkiye’nin mali durumu ve içerisinde bulunduğu OHAL süreci net bir şekilde değerlendirilmiş oldu. Bu süreç içerisinde mali gücü ile kredi çeperinin doğru orantılı bir şekilde gerçekleştirildiği tespit edilmişti. Referandum sonrasında ekonomik görünümün her zaman için gelişme göstereceği konuşulmuştu. Bunun ardından kredi derecelendirme kuruluşu tarafından referandum sonrası ekonomik durum değerlendirmesi yapıldı. 

Kredi kuruluşu tarafından yapılan açıklamaların ardından iş dünyasının uzun zamandır ertelenen ve sözünün verilmiş olduğu reformları hayata geçirmeleri konusunda son derece istekli olduğu tespit edilmişti. Bu durumda hükümetin harekete geçmesinin gerektiği belirtildi. Dış finansmanların daha önce yaşanmış şoklara karşı temkinli yaklaştıkları konuşulurken yeni bir şokun yaşanmaması için planlamaların yapıldığı gündeme getirilmeye başlandı. Türkiye’nin dış şoklara karşı yaşayabileceği olumsuz durumların ve hassas durumların bir anlamda kredi limitlerinde de baskı oluşturabileceği tespit edildiği için dikkatli davranılması gerektiği konuşuluyor. 

Referandum sonuçlarının politik alanda yaşanan belirsizlik hallerinde herhangi bir değişiklik yaratmadığına ve bu beklenti içerisine gidilmediğine burgu yapıldı. Politik anlamda yaşanan gerginliklerin genel olarak ekonomik büyümeyi de olumsuz etkileyebileceği özellikle belirtildi ve bu konu hakkında uyarı yapıldı. Yaşanan olumlu gelişmelere rağmen OHAL sürecinin uzatılmasının iş dünyasında mali açısından yeni güvensizlikleri getirebileceği tespit edildiği için bu sürecin kısa zamanda durdurulmasının gerekli olduğu yapılan açıklamalarda özellikle belirtildi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.