Ana SayfaEkonomiÇay İhtisas Borsası İlk Satışını Yaptı

Çay İhtisas Borsası İlk Satışını Yaptı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Hayal gerçeğe dönüştü! Çay İhtisas Borsasında satışlar başladı. Organik çaya geçiş içinse Çay Kanunun çıkması bekleniyor.

Çay sektörünün yıllardır hayal ettiği Çay İhtisas Borsasında satışların başladığı kaydedildi. Rize Ticaret Borsası Başkanı ilk satışların yapıldığını açıkladı. Yazılı olarak yapılan açıklamada, ilk resmi satışın gerçekleştiği, bunun Türkiye için büyük bir başarı olduğu ve sektörün gelecekte çok daha iyi yerlere geleceği ifade edildi. Ürün çeşitliliği açısından borsaların açılmasının önemine değinen Mehmet Erdoğan, borsanın hizmete başladığını bildirerek, sistemin sağlıklı şekilde yürütülmesi için destek istedi.

Alıcı ve Satıcılar Bir Araya Geldi

Halka açılan Çay Borsası, açık arttırma yöntemiyle ilk satışlarını yaptı. Alıcı ve satıcı bu çerçevede karşılaştı. İlk satış sonrasında alıcıda satıcıda uygulamadan memnun kaldı. Çay sektörü için büyük avantajlar sağlayacak olan Çay Borsası uzun zamandır gündemdeydi.

Rize Ticaret Borsası Başkanı sektörde yaşanan değişim ve gelişmelere de değindi. Çay sektörünün yapılan düzenlemelerle olumlu gelişmeler yaşadığının altını çizen Mehmet Erdoğan, Haziran ayında çıkmasını bekledikleri Çay Yassı ile sektörün zirveye geleceğini ifade etti. Özellikle organik çaya geçiş sürecinde önem arz eden söz konusu yasa üreticiye büyük artılar kazandıracak. İşte bu duruma işaret eden Erdoğan, “Türkiye’deki çay sektörü yüksek bir potansiyele sahip, üreticimizin yüzü gülecek” dedi. Organik üretime geçiş süreci hızlanacak yasa ile üreticinin emeği de karşılığını bulacak. Karadeniz Bölgesinde yoğunlaşan çay üretimi hem bölgede yaşayan vatandaşlara hem de ülke ekonomisine büyük katkılar sağlıyor. Çay yasasının çıkması ise hem üreticiyi hem de tüketiciyi yakından ilgilendirecek. Üretici emeğinin karşılığını tam alacak, tüketici ise daha kaliteli çay içecek. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.