Ana SayfaEkonomiİnternette Adil Kullanım Kotası Tarih Oluyor!

İnternette Adil Kullanım Kotası Tarih Oluyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İnternet kullanıcılarının en büyük sorunları arasında yer alan adil kullanım kotası 1 Mayıs 2017 tarihi itibari ile tarih olacak.

Uygulamaya kademeli olarak son verilmesi planlanırken, internet kullanıcıları büyük bir sorunu geride bırakmış olacak. Kotalı internet kullanıcıları ise yeni uygulamadan gece 2 ile sabah 8 saatleri arasında yararlanacak. İfade edilen saat aralığında kullanılan internet Adil Kullanım Noktasına dahil olmayacak.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Gerekli Düzenlemeyi Yaptı

Konuyla ilgili şikayetleri değerlendiren Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından alınan bu karar, aktif olarak internet kullanan; kotalı paket kullanan ve belirli bir kullanım sonrasında hızı düşen internet kullanıcılarını sevindirdi. Kurumun aldığı hız iyileştirme kararı hem mobil hem de sabit internet kullanıcılarını olumlu yönde etkileyecek. Kurumun açıkladığı karar öncesinde mobil internet kullanıcıları 128 Kbit/s, sabit internet kullanıcıları 3 Mbit/sn hızla indirme yapmaktaydı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu düzenlemesi sonrasındaki hız ise adil kullanım kotası kapsamında 16 Mbit/s paketi kullanan internet tüketicisi, belirlenen kotaya ulaştığında 5 Mbit/s hızdan yararlanacak.

Operatörler Ek Süre Talep Etti

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bu konu ile ilgili altyapı çalışmalarının 1 Mayıs 2017 tarihine kadar tamamlanması için ilgili kuruluşlara talimat verdi. Fakat bazı telefon operatörlerinin talimatın gereklerini yerine getiremediği ifade edildi. Söz konusu telefon operatörlerinin ilgili bakanlıktan ek süre talep ettiği kaydedildi. Bakanlığın konuyla ilgili cevabı ise sert oldu. Yeterli sürenin tanındığının altını çizen Haberleşme Bakanlığı bu talebi ret ederek, talimatların ifade edilen tarihe kadar yapılmasını istedi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.