Ana SayfaEkonomiTürkiye Fidan İhracatına Başlıyor

Türkiye Fidan İhracatına Başlıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye fidan ithal eden ülke konumundan, ihraç eden ülke konumuna yükseldi. İlk fidan ihracatı Azerbaycan’a yapılacak.

Geçen 15 yıllık süreç içerisinde ekonomisini güçlendiren Türkiye, ihracat kalemlerine bir yenisini daha ekliyor. Fidan ihracatı için yapılan çalışmalarda sona gelen Bakanlık, dünya geneline ihracatın başlaması için düğmeye bastı. Konuyla ilgili ilk açıklama Bakan Eroğlu’dan geldi. Orman ve Su İşleri Bakanı ilk fidan ihracatının Azerbaycan’la başlayacağını belirten Eroğlu, ilerleyen dönemlerde tüm dünyaya ihracat yapılacağının sinyalini verdi.

Azerbaycan’a 300 Türk Fidanı Gönderiliyor

Türkiye fidan pazarında yerini almaya hazırlanırken, Orman Genel Müdürlüğü çalışmalarını tamamladı. Azerbaycan’a yapılacak ilk ihracatta boylu fidanlar ülkeye gönderilecek. Söz konusu ihraçta konu olan fidanların boyu üç metre olarak kaydedildi. İlk parti fidan ihracatı ise 300 adet olacak. Rootballı karaçam türündeki fidanlar Kastamonu’nun Daday ilçesinde yetiştirildi. Azerbaycan’a gönderilmesi için Sakaryalı ihracatçı firmanın eline ulaşan fidanlar yola çıkmak için son hazırlıkların tamamlanmasını bekliyor.

Hedefte 500 Adet Daha Var!

Orman ve Su İşleri Bakanı fidan ihracatının başlaması konusunda yaptığı açıklamada, hedeflerinde 500 adet daha fidanı olduğunu kaydetti. Fidan ihracatının hem bölge insanına hem ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağının altını çizen Bakan,  “Son yılarda Türkiye’nin izlediği ekonomik politikalar, ülkemizi ithalat yapan ülke konumundan, ihracat yapan ülke konumuna taşıdı. Bu kapsamda fidan ihracatında pazara giriş yapacak ve 2017’nin sonuna kadar 500 adet daha fidan ihraç edeceğiz” şeklinde konuştu. Bakanlığın canlı fidan ihracatı konusunda çalışmaları ise aralıksız sürüyor. Türkiye’nin fidan ihracatında ilk adım olarak gösterilen ilk parti, ilerleyen dönemlerde artarak devam edecek. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.