Ana SayfaEkonomiHavelsan’dan Katar Hamlesi!

Havelsan’dan Katar Hamlesi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Havelsan gözünü Orta Doğu ülkelerine çevirdi. Havelsan ilk ofisin Katar’da açılacağının sinyallerini verdi.

2017 Expo Turkey by Qatar’a katılım gösteren Havelsan Genel Müdür Yardımcısı Lütfü Özçakır önemli açıklamalar yaptı. Lütfü Özçakır Havelsan’ın Katar’da bir ofis açmayı planladığını ifade etti. Ofiste ilk etapta 20 mühendisin ve teknisyenlerin görev alacağını bildiren Özçakır, “Bölgedeki ilk ofisimizi Katar’da açmış olacağız. Ofis Ar-Ge çalışmalarını yürütecek” dedi.

Orta Doğu ve Körfez ülkelerine yönelik büyüme hedeflerinin olduğunu da kaydeden Lütfü Özçakır, ilerleyen dönemlerde Suudi Arabistan ve BAE’ne de ofis açacaklarını bildirdi. Açılması hedeflenen ofisler AR-GE çalışmaları yanında, proje yönetim hizmeti de verecek” şeklinde konuşan Özçakır, bölgeye yönelik yatırımların devam edeceğinin sinyallerini verdi. Katar’daki ofisin açılış tarihi ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşmadı.

Katar ile gerek siyasi gerek ekonomik ilişkilerin olumlu yönde ilerlediğinin altını çizen Havelsan Genel Müdür Yardımcısı, “Katar ile Türkiye arasındaki bu olumlu havaya bizlerde teknoloji kapsamında destek olmak, ilişkileri bir adım öteye götürmek istiyoruz. Bu kapsamda Katar savunma sanayisi için bazı projelerimiz halen devam ediyor. Bazı projelerde ise teklif aşamasındayız.  Başkentteki Siber Güvenlik Eğitim Merkezi’ne benzer bir merkezi Katar’a kazandırmak için çalışmalarımız da sürüyor” dedi.

Havelsan, TSK’nın yazılım mühendisliği kapsamındaki gereksinimlerini gidermek ve teknoloji üretmek hedefiyle kurulmuştu. Özellikle son yıllarda büyük bir atağa geçen Havelsan, dikkatleri üzerine toplamayı başardı. Türk savunma sanayisine büyük katkılar sağlayan Havelsan, şimdi de orta doğu ve körfez ülkeleri için teknoloji üretecek, araştırma ve geliştirme çalışmaları yapmayı hedefliyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.