Ana SayfaEkonomiŞanlıurfa Petrol Borusu İhracatına Başlıyor

Şanlıurfa Petrol Borusu İhracatına Başlıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Cazibe Merkezleri Programı dahilinde yer alan Şanlıurfa’ya petrol borusu fabrikası kurulacak. Üretilen petrol boruları orta doğuda petrol üreten ülkelere ihraç edilecek.

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde inşa edilmesi planlanan fabrika için yer tesis edildiğini açıklayan OSB müdürü Yunus Emre Aksu, yatırım hakkındaki detayları paylaştı.

TANAP’ın alt yapısını hazırlayan firmanın başvurusunu değerlendirdiklerini bildiren Aksu, Şanlıurfa’nın tercih edilme nedeni olarak bölgeye olan yakınlığını gösterdi. OSB Müdürü Yunus Emre Aksu, söz konusu yatırımın hem ülke hem de ilin ekonomisine büyük artılar kazandıracağının altını çizdi. “Şanlıurfa için bu yatırım ticaretin artmasında önemli olduğu kadar kentteki istihdamın artmasına da olumlu yönde yansıyacak. Kentimizin anlık olarak yaptığı ihracat seviyesi 192 milyon lirayı buluyor. Söz konusu firmanın kentimize yapacağı yatırım, ihracat hacmini yükseltecek. Kentimiz 2023 hedeflerine daha emin adımlarla ilerleyecek” diyen Yunus Emre Aksu, firmanın kente yapacağı yatırımın 750 milyon lirayı bulacağını belirtti. Yatırım sonrasında ise firmanın kentte en az 500 kişiyi istihdam etmesi bekleniyor.

Yabancı Yatırımcının İlgisi Artacak

Tüm Sanayiciler ve İşadamları Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı da yaşanan bu olumlu gelişme ardından açıklama yaparak, bu yatırımın önemine değindi. Şanlıurfa’nın son yıllardaki en büyük yatırıma ev sahipliği yaptığını söyleyen Sadık Sade, “Yatırıma başlandığında yabancı yatırımcı için bu bir örnek teşkil edecek. Yabancı yatırımcının ilgisi artacak. Önümüzdeki dönemde kentimize yapılacak yatırım sayısında artış yaşayacağız. Bu da hem bizlere hem de kent halkına umut oldu” dedi.

Cazibe Merkezleri Programıyla birlikte yabancı ve Türk yatırımcının söz konusu kentlerde çalışmalar başlattığı öğrenilirken, firmalar program kapsamındaki girişimlerini sürdürüyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.