Ana SayfaEkonomiAğbal: Dev Fonların Gözü Türkiye’de!

Ağbal: Dev Fonların Gözü Türkiye’de!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankasının Bahar Toplantıları için geldiği Washington’da önemli açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal, referandum sonucunun küresel piyasalar tarafından da takip edildiğini, ekonomide istikrarın devam etmesinin küresel piyasalardaki yatırımcılar için çok önemli olduğunu söyledi. Referandum sonrasında Türkiye’nin hızlı bir şekilde reformlara odaklanacağını belirten Ağbal, toplam ciroları 4 trilyon doların üzerinde olan Amerika, Avrupa ve Kanada merkezli fonların gözünün Türkiye’de olduğunu, yapılan reformlar sonrasında yatırımların hızlı bir şekilde gelmeye başlayacağını bu fonların Türkiye’ye yatırım yapmak için çok iştahlı olduklarını söyledi. Ağbal referandum sonrası ana gündemin ekonomi olduğunu ve ekonomi alanında yapılan reformlar ile büyük gelişmeler yaşanacağını sözlerine ekledi.

Öncelikli Reformlar Var

Hızlı bir şekilde reform sürecine girileceğini belirten Ağbal, öncelikli reformlar arasında kamu maliyesi, eğitim ve hukuk sistemi, iş gücü piyasası ile İstanbul Finans Merkezi ve mikro alanda sektörel reformların yer aldığını, önümüzdeki haftalarda İstanbul Finans Merkezi Kanun Tasarısı ve Gelir Vergisi Kanun Tasarısı’nın Ekonomi Koordinasyon Kuruluna sunulacağını hatırlattı

Ekonomiye Can Suyu Verildi

2016 yılında Türkiye’nin ekonomik açıdan çok yıprandığını bunun yanı sıra terör olayları ve darbe girişimi ile zorlu bir sürecin yaşandığını belirten Ağbal, üçüncü çeyrekten itibaren toparlanmanın başladığını yapılan teşvikler ile ekonomiye can verildiğini söyledi. Ağbal referandum sonrası yapılacak reformların çok önemli olduğunu, yurt dışı yatırımcılarının bu reformları dört gözle beklediğini, reformlar gerçekleşince Türkiye’nin yatırım açısından çok büyük ilerlemeler kaydedeceğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.