Ana SayfaEkonomiKirazın Kilogramı 85 TL’den Satışta!

Kirazın Kilogramı 85 TL’den Satışta!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Erik ve çağla derken, yılın ilk yerli kirazı da tezgahlardaki yerini aldı. Yılın ilk kirazının kilogram fiyatı ise 85 lira oldu.

Türkiye’de ilk kiraz hasadı Manisa’da başladı. Geçtiğimiz hafta olgunlaşan kirazları toplayan Şehzadeler ilçesi, Bursalı alıcılara sattı. Bursa’daki manav tezgahlarında yerini alan kirazın kilogram fiyatı ise 85 lira olarak belirlendi. Kiraz alıcıları bu fiyat karşısında, kirazı tadımlık olarak almayı tercih etti. Kiraz satan manavlar satışların gram olarak devam ettiğini söylerken, 350 gramlık bir paketin 30 lira olduğunu ifade etti.  

Yaz mevsiminin en fazla tüketilen meyveleri arasında yer alan kirazın ilerleyen günlerde fiyatının düşmesi bekleniyor. Fiyatların düşmesiyle birlikte vatandaşların daha fazla tüketim yapacağı ifade ediliyor.

Yerli Kiraz Fiyat Şampiyonu!

Yerli kiraz manav tezgahlarında fiyat şampiyonu oldu. Bursa’daki manav işletmecileri, şu anda kentte en pahalı meyvenin kiraz olduğuna dikkat çekti. Bu fiyat seviyesini yılık ilk hasadı olmasına başlayan satıcılar, satışların düşük miktarda olduğundan şikayet etti. Vatandaş ise fiyatın yüksek olduğunu dile getirdi.

Bursa Çekirge’de yılın ilk kirazının 350 gramlık paketlerde satıldığı görüldü. 350 gram kirazın etiket fiyatı ise 30 lira! Bu miktar kilogram olarak hesaplandığında ise, bir kilo kiraz 85 liradan satışta! 350 gramlık pakette ortalama 60 ile 65 arasında kiraz bulunuyor. Dört kişilik bir aile 350 gram kiraz aldığında kişi başına düşen adetse 15 olarak kendini gösteriyor.

Bursa’da manav işleten bir işletmeci, kirazı daha çok hamile bayanların veya çocukların tükettiğine işaret ediyor. Fiyatların yüksek olduğunu ifade eden manav, “Yılın ilk ürünleri olmasından dolayı kiraz fiyatı normalin üzerinde seyrediyor. Satışlarımızı daha çok hamile bayanlara ve çocuklara yapıyoruz” dedi. Manav işletmecisi bir ay içerisinde kiraz fiyatının da erik ve çağla gibi düşüş kaydedeceğini sözlerine ekledi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.