Ana SayfaEkonomi5 Yılda 158 Milyar Harcama Yapıldı!

5 Yılda 158 Milyar Harcama Yapıldı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye’de 2017 yılının ilk yarısında mobilya ve kuyumculuk sektörüne 17.5 milyar lira harcandı.

Kısa adı BKM olan Bankalararası Kart Merkezi tarafından açıklanan verilere göre bu yılın ilk yarısında banka kartlarıyla mobilya ve dekorasyon ile ilgili yapılan harcamalar 927 milyon lira olurken, kredi kartlarıyla aynı alanlarda yapılan harcamalar 11 milyar 149 milyon lira oldu. böylece 2017 yılının ilk 6 ayında mobilya ve dekorasyon ile ilgili harcamaların toplamı 12 milyar 76 milyon lira olarak kaydedildi. Aynı dönemde banka kartlarıyla yapılan harcama adedi 7.7 milyon, kredi kartlarıyla yapılan harcama adedi de 31.2 milyon oldu.

2017 yılının ilk yarısında kuyum sektöründe kredi kartlarıyla 4 milyar 596 milyon lira, banka kartlarıyla da 830 milyon liralık harcama yapıldı. Bu sektörde 6 aylık toplam harcama tutarı 5 milyar 426 milyon lira olarak kaydedildi.

Kurum ve mobilya sektöründe toplam olarak banka kartları ve kredi kartları ile yapılan harcamalar 17 milyar 502 milyon lira oldu. 2016 yılının aynı döneminde aynı sektörlerde banka ve kredi kartları ile yapılan harcamalarla karşılaştırıldığında yüzde 6.8 oranında artış görüldü.

BKM tarafından açıklana verilere göre geçtiğimiz 5 yıllık döneme bakıldığında yıllık bazda kuyum ve mobilya sektöründe en çok harcama yapılan dönemlerin düğün sezonu olduğu, bu sezonun da yılın ikinci ve üçüncü çeyreklerine denk geldiği göze çarptı.

Son 5 yılda kredi kartı ve banka kartları ile yapılan ödemelerde mobilya ve dekorasyonun payı 101 milyar 112 milyon lira, kuyum sektöründe yapılan harcamalar 57 milyar 508 milyon lira oldu. Bahsi geçen sektörlerde yapılan toplam harcama ise 158 milyar 620 milyon lira olarak açıklandı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.