Ana SayfaEkonomiFlo Alman Devini Satın Aldı 2016 Yılında Yüzde 30’a Yakın Büyüdü

Flo Alman Devini Satın Aldı 2016 Yılında Yüzde 30’a Yakın Büyüdü

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2016 yılında pek çok zorlukla mücadele eden Türkiye ekonomisi, buna rağmen ayakta kalmayı başardı. Bunu sağlayan en önemli etkenlerden biri girişimci firmaların atılımdan ve yatırımdan vazgeçmemesi oldu. Perakende devi Flo da bunlardan biri.

2016 yılını yüzde 29 büyüme ile kapatan Flo Mağazacılık CEO’su Burak Övünç, 2015 yılında da yüzde 30 seviyesinde büyüme kaydettiklerini açıkladı. Şirket olarak DNA’larında cesaret ve girişimcilik bulunduğunu belirten Övünç, her şeye rağmen yatırımlarını aynı hızla sürdürdüklerini belirtti.

Almanya’nın En Büyük 2. Perakendecisi Artık Flo’nun!

Almanya’nın ikinci büyük perakendecisi konumunda olan Reno’yu geçtiğimiz yıl satın alan Flo, 505 mağazası bulunan Reno ile Almanya’nın perakende sektöründe de çok önemli bir yer edinmiş oldu. Yatırımlarına aynı hızla devam eden Flo, 2017 yılında da bu durumu korumak ve yine yüzde 30 bandında büyümek istiyor.

Flo Mağazacılık CEO’su Burak Övünç, 2016 yılı sonu itibariyle Pazar paylarının yüzde 18 dolayında bulunduğunu ve bu payı artırmak için 2017 yılında da çalışmaya devam edeceklerini belirtti. 2016 yılında rekor bir yatırımla 100 yeni mağaza açtıklarını belirten Övünç, bunların da dahil edilmesi durumunda Pazar paylarının yüzde 28 noktasına çıktığını vurguladı. Şanlıurfa’da ikinci fabrikalarını kurduklarını ve bölgede istihdam sağladıklarını vurgulayan CEO Övünç, 2017 yılında da hedeflerinin 130 yeni mağaza açmak olduğunu deklare etti.

2017 yılı için yeni satın almaların da gerçekleşebileceğinin altını çizen CEO Övünç, önlerine çıkan fırsatları değerlendirmeye devam edeceklerini vurguladı. Sadece Kasım ayında dahi yüzde 30 satış artışı yaşadıklarını ve bu başarılarını tüketici ile doğru kurdukları iletişimlerine borçlu olduklarını söyledi. CEO Övünç Türk tüketicisinin çok araştırmacı ve sorgulayıcı olduğunu belirterek, kaliteyi uygun fiyata vermediğiniz sürece sektörde tutunma şansınızın olmadığının altını çizdi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.