Ana SayfaEkonomiOsmaniye’de Turp Üretimi 5 Bin Kişinin Ekmek Kapısı

Osmaniye’de Turp Üretimi 5 Bin Kişinin Ekmek Kapısı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Osmani Kadirli de yaklaşık 5 Bin kişi geçimini turp üretiminden sağlıyor. Kadirli İlçesinde bacasız fabrika olarak adlandırılan turp üretiminin toplamda 30 Bin Dekarlık alana ekilen turpu, işçiler tarlalardan sökecek Savrun çayında yıkamaya alıyor ve günlük 40 ile 80 arasında yevmiye alıyor. Tarlada kilogramı 60 kuruştan hesaplanan turp Türkiye’nin çeşitli illerine satılmak üzere gönderiliyor.

Kadirli Ziraat Odası Başkanı Hanifi İspir yaptığı açıklamalarda, turpun kış aylarında önemli bir besin kaynağı olduğu belirterek tarım işçileri için de bir katık olduğunu söyledi. Ziraat Odası Başkanı Hanifi İspir açıklamalarında şunları söyledi. Kadirli’de bulunan turp tarlaları hem ülkemizin ekonomik anlamda gelişmesi hem de Kadirli İlçesinin gelişmesi açısından önemli olduğunu belirterek, Türkiye’nin turp ihtiyacının %70’i Kadirli’de bulunan turp tarlalarından karşılandığı ve bu sene kış aylarının biraz daha sert geçmesinden dolayı Türkiye’nin turp üretim miktarının yaklaşık olarak %90’nı karşılıyoruz açıklamasında bulundu.

Osmaniye’nin Kadirli İlçesinde her yıl yıkama, toplama paketleme yapıldığını belirterek her yıl kış aylarında 4 ay boyunca tarım işçileri evlerine turp sayesinde ekmek götürdüklerini dile getiren Ziraat Odası Başkanı Hanifi İspir turp sayesinde işçiler ekmek kazanıyor dedi. Bu sene kar yağışının fazla olmasından dolayı çiftçilerin üzüldüğünü söyledi, kar yağışı yolları ve arazileri kapattığın için turpa olan istek azaldı dedi.

Tarım işçileri ile yapılan röportajda 3 çocuk annesi Havva Savrun, bu sene kışın oldukça sert geçtiğini söyledi, insanlar kışın dışarı çıkmakta zorlanırken çalışmak zorunda olduklarını söyledi ve kış aylarında turpun altından daha değerli olduğunu söyledi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.