Ana SayfaEkonomiVergi Ödemesinde İnternet Dönemi

Vergi Ödemesinde İnternet Dönemi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Vergi ödeme dönemlerinde vergi dairelerinde yaşanan yoğunluk zaman zaman işlerin yetişmemesine ve sürecin uzatılmasına neden olabiliyor. Özellikle vergi ödemesini son güne bırakan vatandaşlar yüzünden hem çalışanlar hem de sektör oldukça rahatsız oluyor. Ancak son dönemlerde vatandaşlar vergi ödemelerinde internet üzerinden işlem yaparak büyük kolaylık yaşamaya başladı. Vergilerin internet üzerinden yapılması ile hem vatandaşlar işlemlerini daha kısa sürede ve istedikleri ortamdan yapabiliyor hem de kamu personelinin iş yükü ortadan kaldırılmış oluyor.

2,8 Milyarın Yarısı İnternetten

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından derlenen bilgilere göre Motorlu taşıtlar Vergisi’nin (MTV) ilk taksit ödemeleri için ocak ayında kamu – vergi ödemeleri sektöründe 2,8 milyar lira tutarında tahsilat gerçekleştirildi. Kredi kartları ve banka kartları ile gerçekleştirilen bu 2,8 milyar liralık MTV vergisi ilk taksitinin yarısı internet üzerinden gerçekleştirildi.

Yüzde 37 Büyüme Yaşandı

2016 yılının ocak ayı MTV vergi ödemesi ile kıyaslandığında 37 oranında büyüme gerçekleştiği bilgisi elde edilen toplam kredi kartı ödemeleri içindeki vergi ödemeleri yüzde 5,1 oranından yüzde 6,3 oranına yükseldi. Bu artışı inceleyen yetkililer vatandaşların kredi kartlarını bütçe yönetiminde zorunlu ödemelere ayırdığını belirtiyor. Kredi kartlarının özellikle BES, sigorta, vergi gibi konularda kullanıldığını belirten yetkililer vatandaşın bu şekilde zorunlu ödemeleri aradan çıkardığını belirtiyor.

Yüzde 55 İnternetten Yapıldı

Alınan verilere göre ocak ayındaki kamu vergi ödemelerinin yüzde 55’i internet üzerinden gerçekleştirildi. Ocak ayı içerisinde 1,6 milyar liralık tahsilat yapılan Kamu – Vergi Ödemeleri ocak ayında internetten en fazla ödeme yapılan sektör olarak kayıtlara geçti. Vatandaşlar kredi kartı ile ortama 416 liralık ödeme gerçekleştirirken ödeme yapan kesimin yüzde 59’u taksit avantajından faydalandı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.