Ana SayfaEkonomiZeybekci:2017 Seferberlik Yılı Olacak

Zeybekci:2017 Seferberlik Yılı Olacak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Katıldığı Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) programında önemli açıklamalarda bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2017 yılının çok farklı olacağını pek alanda seferberlik yaşanacağını hem Türkiye’nin hem de ilişkide olduğu ülkelerin bu seferberliklerden olumlu etkileneceğini söyledi.

Ticaret Hacmi 1,2 milyar Dolar

Türkiye – Özbekistan İş Forumu’nda yaptığı konuşmada iki ülkenin ticari ilişkilerini değerlendiren Zeybekci, iki ülkenin toplam nüfusunun 110 milyon olduğunu bu rakamın çok büyük bir potansiyeli barındırdığını, iki ülkenin ekonomisinin birbirini tamamladığını söyledi. Büyük potansiyele rağmen aradı ticaret hacminin 1,2 milyar dolar olmasının hayal kırıklığı olduğunu belirten Zeybekci, 2017 yılında iki ülke arasındaki ilişkilerin pekişip konfeksiyondan tekstile, tarımdan kimyaya, elektrik elektronikten turizm ve makine sanayiye kadar pek çok alanda yeniden değerlendirme yapılacağını ve sektörlerin birbiri ile iletişiminin güçlendirileceğini söyledi.

Karma Ekonomi

İki ülkenin yetkililerinin bundan sonraki süreçte daha sık bir araya geleceğini belirten Zeybekci, karma ekonomi toplantısının önemsendiğini ve bu yılın ilk yarısında hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi.

2017’de Yapılacak Çok İş Var

Bundan sonraki süreçte bir ivme yaşanacağını belirten Zeybekci, 2017 yılında yapılacak çok iş olduğunu, geleceğin yeniden planlandığını, teknik ve hukuki alt yapının sağlam temellere oturduğu yeni bir dönemin başlangıcında olunduğunu söyledi. Yapılan çalışmalar sonucunda arada 1,2 milyar dolarlık ticaret hacminin artacağını belirten Zeybekci, iki ülke arasında serbest ticaret anlaşması ya da ona yakın benzer etkileri olan bir anlaşmanın imzalanmasının gerekli olduğunu belirtti.

160 Milyar Dolar Ticaret

Türkiye’nin mevcut durumu ile AB ile Gümrük Birliği anlaşması yapmasının sonucunda 160 milyar dolarlık ticaret yaptığını belirten Zeybekci, bu ihracat oranının yüzde 49’undan fazlasının AB’ye gerçekleştiğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.