Ana SayfaEkonomiİngiliz Modasının Gözde Markası Kendini Satışa Çıkardı

İngiliz Modasının Gözde Markası Kendini Satışa Çıkardı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Şirket hisselerinin yükselişini değerlendirmek isteyen Jimmy Choo markası, açık arttırmayla kendini satmaya karar verdi.

İngiliz modasının öncü isimlerinden olan Jimmy Choo’nun satışının yönetimi ise CitiGroup ile Bank of America Merrill Lynch bünyesinde olacak.

Yüksek kalitesiyle dikkat çeken markalar arasında yer alan Jimmy Choo 2014 yılında halka arz edilmişti. Şirket hisseleri şu anda halka arz edildiği seviyenin üzerine çıkınca şirket bu doğrultuda bir karar alarak, bir ilke de imza attı. Jimmy Choo markası ayakkabıdan çantaya ve parfüme kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip! Şirket hissedarların ortak kararıyla kendini açık artırma ile satacak olan şirket, açık arttırma sonunda en iyi fiyat teklifini verenin olacak.

Alınan bilgilere göre Jimmy Choo 1996 yılında özel tasarım ürünleriyle piyasaya giriş yaptı. Kısa bir süre içerisinde lükse düşkün hanımların gözde markası oldu. İngiliz kadınlar markaya yoğun bir ilgi gösterirken, Prenses Diana’da markanın tutkunları arasında yer almaktaydı.

1996 yılında kurulan şirket özel tasarım ve lüks moda ürünleriyle İngilizlerin gözde markalarından biri. 1997 yılında hayatını kaybeden Prenses Diana’nın da vazgeçemedikleri arasındaydı.

2014 yılında ilk defa halka açılan markanın hisselerine ilgide ürünlere olan ilgi kadar yüksek oldu. şu anda halka arz seviyesinden çok yüksek seviyede işlem gören Jimmy Choo, sadece ilk yıllarda zor günler geçirmişti. Marka halka arzdan sonra, 2016 yılında 140 peni seviyesinden 95 peniye kadar gerileme yaşamıştı. Fakat şirket hisseleri kısa bir sürede toparlanma sergiledi. Hisselerin toparlanmasında ise lükse olan ilginin artması etkili oldu. Sterlinde yaşanan gelişmeler ise hisselerin sıçramasını sağladı. Bu süreçte toplam satışlar yüzde 15 seviyesinde artış kaydetti. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.