Ana SayfaEkonomiTürk Devi Pimaş’tan Tasfiye Kararı!

Türk Devi Pimaş’tan Tasfiye Kararı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Sektörün öncü kuruluşları arasında yer alan Pimaş, Rusya’dan ayrılma kararı aldığını açıkladı. Tasfiye işlemleri için düğmeye basan şirket konuyla ilgili açıklamayı KAP’a yaptı.

PVC’nin en köklü ismi olan Pimaş önce Gebze’de üretim yapan fabrikasını kapattı. Şirketin Gebze üretim merkezi Türkiye’deki tek üretim merkezi konumundaydı.  Şimdi ise Rusya’dan ayrılacağını duyuran şirket, Pimaş’ta neler oluyor sorusunu akıllara getirdi.

Faaliyetleri Durdurma Kararını 2015 Yılında Almıştı

Pimaş 2015 senesinde söz konusu ülkedeki bağlı ortaklığı ile faaliyetleri durdurma kararı almıştı. Rusya’daki Enwin Rus’un faaliyetleri 2015’te durdurulmuştu. Bu karar sonrasında ise tasfiye kararı verildi.

Şirket KAP’a Açıklama Yaptı

Şirket Yönetim Kurulu tarafından alınan tasfiye kararı Kamuyu Aydınlatma Platformuna iletildi. Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformuna yaptığı açıklamada faaliyet durdurma kararının 14 Aralık 2015’te alındığı ifade edildi. Bu karar doğrultusunda Enwin Rus Limited Şirketi’nin üretimi durdurulmuştu. İşte bu üretimi durdurma kararı sonrasında şirket tasfiye işlemlerinin başlamasına karar verdiğini Kamuyu Aydınlatma Platformuna bildirdi. Enwin Rus Limited Şirketi’nin faaliyetleri 2015/30 sayılı karar doğrultusunda sona ermişti.

Boru Üretimi ile Başladı

Sektörün öncüleri arasında yer alan Pimaş, 1963 senesinde boru üretimi ile sektöre giriş yapmıştı. Faaliyetlerine başlamasından kısa bir süre sonra araştırma ve geliştirme çalışmalarına hız veren şirket, sektörün lider ismi olmayı başardı. İlerleyen yıllarda PVC kapı ve pencere sistemleri alanına da giren Pimaş, Pimapen markasının kurucu ismi oldu. Şirket Pimapen markası üretimine 1982 yılında başladı. Türkiye’de en fazla tercih edilen PVC markası olan Pimapen, geniş bir bayi ağıyla faaliyetlerini sürdürüyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.