Ana SayfaEkonomiFındığın Zirvesinde Trabzon Var!

Fındığın Zirvesinde Trabzon Var!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Fındık ihracatının zirvesine Trabzon oturdu. Zorlu bir sezon geçiren fındık üreticilerinden yüz gülenler Trabzonlu üreticiler oldu. Üreticilerin sezonda karşılaşmış olduğu rekolte problemi, külleme sorunu ve düşük fiyat gibi zorluklar üreticileri oldukça zora sokmuştu. Devlet tarafından yapılan alan bazlı gelir desteği ve TMO kanalı ile fındık alımı yapılması üreticileri bir nebze olsun mutlu etse de ihracat konusunda sevinen Trabzonlu fındık üreticileri oldu. Gerçekleşen fındık ihracatı hakkında açıklamada bulunan Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Türkiye’de 16 ilden 1 Ocak ile 11 Mayıs 2017 tarihleri arasında toplamda 664 milyon 213 bin 720 dolar civarında fındık ihracatı yapıldığını, söz konusu ihracatın yüzde 51’inin Trabzon’dan gerçekleştirildiğini söyledi. Bahse konu olan tarihlerde Trabzon’dan toplamda 338 milyon 4779 bin 480 dolarlık ihracat gerçekleştirildi.

Trabzon’un Potansiyeli Yüksek

Fındık üretiminde Trabzon’un potansiyelinin oldukça yüksek olduğunu belirten Gürdoğan, bölgedeki üreticilerin bu konuda fedakârca çalıştığını ve çalışmalarının karşılığını aldıklarını sözlerine ekledi. Gürdoğan söz konusu zaman diliminde Trabzon’dan 45 bin 157 ton fındık ihracatı yapıldığını söyledi.

Trabzon Her Zaman Zirvede

Fındığın dış ticaret için çok önemli bir ürün olduğunu belirten Gürdoğan, geleneksel ihraç ürünleri arasında olan fındığın ihracatında Trabzon’un her zaman ilk sırada yer aldığını söyledi. Gürdoğan Trabzon’un bu başarısının tesadüfi olmadığını bu konuda çalışmaların devam ettiğini şehirde fındığı işlenmiş ve daha yüksek katma değerden ihraç etmek için önemli yatırımlar yapıldığını, yatırımların sonucunda ihracat oranının yüzde 70 seviyesine ulaşacağını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.